NEHIR/ Nazimi frìkèson Nehirin me veprimin e tij

Nazimi nuk merr pjesë në mblèdhjen që do bënte me Nehirin dhe të tjerë òrtàkë në kòmpani. Nehiri është e bìndur se sjellja e Nazimit vjen vetëm nga nèrvòzìzmi tij për gènjèshtrën e saj dhe të Baharit, prandaj, shkèmbèn numrin e telefonit me Pelenë dhe i pèrgjèrohet që në rast se Nazimi bëhet i gjàllë, ai ta telefonojë dhe ta làjmërojë së paku. Nehiri vendos telefonin në një çantë të cilën nuk e mban pas vetes, prandaj nuk e dëgjon fare asnjërën nga thirrjet e Zerrinës. Kjo e fundit, e telefonon sepse Nazimi u shkon në shtëpi.

Ai kërkon të màrrë Mertin me vete, por e lèjon Zerrinën që së pari të làjmèrojë Nehirin, edhe pse Nehiri nuk përgjigjet. Pasi Nehiri vjen në shtëpi, ajo mëson se Nazimi ka màrrë Mertin dhe është làrguar. Fillimisht, nuk krijon aspak pànìk, por, orë të tëra kalojnë dhe ai nuk shfaqet gjëkùndi. Pas shumë orësh, Nazimi i tregon se është larguar nga qyteti me Mertin. Nehiri thuajse hùmbet tòrùan dhe pàndèh se Nazimi po kërkon ta kèrcènòjë duke i bërë të qartë se ai mùnd t’ia màrrë Mertin kurdo, por nuk është ashtu.

Ai i bètòhet se Merti është shumë mirë, se është shumë i lumtur dhe gjithçka që kanë nèvòjë për momentin, është të shkèpùten nga e gjithë zhùrma dhe rrèmùja. Pàralèlisht, Ibrahimi dhe Zahra lumturohen shumë kur dëgjojnë Halitin që tregon se do kthehet në fshatin e tij, pasi nuk e gjèti Merjemin dhe nuk ka më pàra për të shpènzùar. Gjòja se u mèrzìtën që ai po largohet, edhe Ibrahimi, edhe Zahra e përshëndesin Halitin dhe i urojnë rrugë të mbarë. Më në fund, ajo pàndèh se do màrrë frymë lìrìsht.

Orë më vonë, në shtëpinë e saj troket sërish Haliti, por kësaj here nuk është i vetëm. Bashkë me të, ka ardhur edhe nëna tij, ish vjehrra e Zahrës, e cila e bèzdìs dhe nèvrìkos Zahrën si mos më kèq. Sjellja e ish vjehrrës së Zahrës, është shumë e rèndë dhe e padùrùeshme. Megjithatë, teksa Zahra i gòstit, ajo merr një telefonatë nga Tariku dhe Ibrahimi që i tregojnë se po shkojnë pranë saj, por  Zahra u tregon se kë ka pranë vetes dhe ato kthehen mbràpsht. Atë natë, nëna e Halitit tèntòn të hapë me fòrcë frigoriferin duke i theksuar Zahrës se ajo është ende vjehra saj pasi Halili ka vdèkùr duke qenë i martuar me të, prandaj ajo mùnd të bëjë gjìthçka në shtëpinë e saj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*