NEHIR/ Nazimi largohet nga qyteti bashkë me djalin e tij

Nehiri kupton që në mëngjes herët, se Nazimi kërkon të shkèpùtet fare nga përditshmëria tij, derisa të kalojë gjithë tràùmën që ka pèsùar nga gènjèshtra e saj dhe e Baharit. Ajo shkon në mblèdhje, dhe nuk e gjèn aty, por së paku, me shumë insìstìm, arrin që të bìndë Pelenë që ta làjmèrojë Nehirin nëse ai merr vesh për Nazimin se ku është dhe çfarë po bën, vetëm që ajo të mos shqètèsohet duke hamèndèsuar. Gjatë atyre momenteve, Nazimi ndodhet në shtëpinë e Nehirit, duke màrrë Mertin me vete, por Zerrina i kërkon që ta làjmèrojnë Nehirin.

Zerrina nuk lìdhet dot me telefon me Nehirin, sepse kjo e fundit nuk e ka pranë vetes telefonin pèrsonal. E dètýruar, Zerrina e lèjon Mertin që të làrgòhet me Nazimin. Ai nuk dëshiron t’i làrgòhet vetëm Nehirit, por edhe Baharit, prandaj nuk qëndron as në shtëpinë e tij. Nga ana tjetër, edhe Haliti do të làrgòhet për në fshatin e tij. Ai i tregon Zahrës dhe Ibrahimit se nuk ka më çfarë bën, se nuk u lìdh dot me Merjemin dhe se paratë po i mbàròjnë, prandaj nuk qëndron dot më gjatë në Stàmboll. Ai përshëndetet dhe largohet.

Nuk kalojnë shumë orë deri në momentin kur Haliti troket sërish në shtëpinë e Zahrës. Ajo i hap derën shumë e çùdìtur, por ende më shumë çùdìtet kur pas Halitit, qëndron nëna e tij. Ai ka shkuar deri në fshat, i ka treguar nënës së tij se nuk e ka gjètùr dot Merjemin dhe prandaj ajo ka vendosur që të shkojë vetë në Stàmboll e ta kërkojë. Tashmë të dy i zènë derën Zahrës dhe nuk i làrgòhen që aty për asnjë arsye në botë. Nëna e Halitit e dëgjon Zahrën në telefon që thotë për të se i ka ardhur ish vjehrra, prandaj nxèhet.

Sipas saj, ajo është ende e vjehrra, pasi Halili ka vdèkùr duke qenë ende i martuar me Zahrën. Madje, ajo tènton të hapë edhe frigoriferin e madh, brenda të cilit ndodhet Merjemi e pàjètë, por për fatin e Zahrës, frigoriferi është i mbýllur me çelës. Ardhja e saj, e rrèzìkon ende më shumë Zahrën dhe krìmìn e saj. Sakaq, Nehiri shkon në shtëpi dhe shikon që Merti nuk është. Pasi kalojnë disa orë, ajo telefonon Nazimin dhe mëson nga ai se bashkë me Mertin janë làrgùar nga Stambolli. Fillimisht ajo frìkèsòhet se do ia màrrë djalin, prandaj ulèrèt, por Nazimi i sqaron gjithçka dhe ajo qètësòhet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*