NEHIR/ Miku i ri i Nehir shkàkton xhèlozi tek Nazimi

Nazimi shikon Nehirin që po del nga shtëpia me të njëjtin person me të cilin po qëndronte prej kohësh, Alihanin. Ky i fundit, qëndroi një kohë të gjatë në shtëpinë e Nehirit, me prètèkstin e shoqërimit mes dy fëmijëve të tyre. Alihani paraqìti një hìstòri të sàjùar para Nehirit, ku ai gjòja ka hùmbur gruan dhe i vetëm po përpìqet ta rrìsë Keremin në mënyrën më të duhur. Zerrina dhe Nehiri u màshtrùan tërësisht nga ai, të cilin e shikuan si një hèrò për çfarë po bën për të birin. Ndërsa Nazimi, mòri një ìmpàkt shumë nègàtiv nga ai.

Menjëherë ai i kërkoi Pelesë që të bëjë kèrkìme për të dhe Peleja zbùloi se Alihani është òrtàk i një kòmpanie që dikur ka qenë me shumë ndìkim në trèg por së fùndmi është mbùlùar nga bòrxhèt dhe është drejt fàlìmèntimit. Nehiri dhe Alihani bashkë me fëmijët, shkuan në kinema, me insìstìmin e fëmijëve. Atje, teksa prèsin në rradhë, Merti largohet nga Nehiri dhe për një moment, ajo pàndèh se ia kanë rrèmbýer djalin sërish. Nehiri mbùlòhet nga pànìku, derisa e shikon Mertin dhe qètèsohet. Gjatë gjithë kohës, Nazimi shikon nga shtëpia e Nehirit duke prìtùr që ajo të kthèhet.

Nehiri kthèhet në mbrëmje vonë, me fëmijët e fjetur në makinë. Ai i kërkon llògari Nehirit se si qëndron me një person për të cilin nuk di asgjë. E gjithë nèvrìkòsja e Nazimit, vjen tek Nehiri si një shènjë xhèlòzie, prandaj làrgohet e lumtur, edhe pse nuk pranon që të qëndrojë larg Alihanit, siç Nazimi i kërkon. Nga ana tjetër, Zahra, Ibrahimi dhe Tariku kanë arritur të màrrin Merjemin të mbèshtjèllùr brènda tapetit dhe e kanë fùtur në makinën e Tarikut, për ta dërguar në shtëpinë e saj në fshat, sipas planit të tyre.

Plani tyre qëndron në faktin që Merjemi duhet dërguar në shtëpi para se të mbërrijë Haliti me Hajrijen. Ato e vendosin Merjemin me kòkë pòshtë pranë shkallëve të shtëpisë, që të duket sìkur Merjemi ka rènë nga shkallët dhe ashtu ka hùmbùr jètën prej ditësh që Hajrija me Halitin kanë qenë në Stàmbòll dhe askush tjetër nuk ka qenë në shtëpi. Plani zbàtòhet hàp më hàp sipas asaj që kanë përgatitur, dhe Hajrija me Halitin besojnë se Merjemi ashtu ka vdèkùr. Të nesërmen krýejnë cèrèmoninë e vàrrimit dhe Zahra shpèton njëherë e mirë nga vràsjà që ka krýer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*