Motrat/ Vollkani kércénon haptazi Umajin

Në familjen Karaj shtròhet një darkë e mbushur me të ftùar, miq të veçantë. Pa màrrë parasysh mos aprovimin e nënës së saj, Hajali ftòn edhe Umranin. Sapo në sallon fùtet Umrani, pranë tyre vijnë edhe të ftuarit e tjerë. Bëhet fjalë për Jëlldërëmin, mbesën e tij Idilin dhe nënën e tij.  Kjo e fundit përshëndetet me Umajin, e cila rikthéhet në kujtesë, momentin kur është takuar për herë të fundit me zonjën.  Ajo ka qénë shtatzënë dhe i ka treguar se fëmijën e ka nga i biri.

Por, nëna e Jëlldërëmit ishte làrguar térésisht  nga situata, duke ia lénë të gjithë pérgjégjésinë të birit, i cili në atë períudhë ndodhej në Amerikë. Situata në tavolinë nuk është shumë e ngrohtë. Mes tyre, ka shpesh fjalë të hédhura me qéllim, specífíkísht nga Idili dhe Hajati. Ndërkohë, atyre u bashkohet edhe Vollkani. Idili tregon një afrimitet me të, gjë të cilën Hajati dhe Hajali do e urréjnë. Idili provon të përqeshë Umranin që shét në pazar, por nuk ia del.

Ndàj, kthéhet nga Hajati, por as ajo nuk e lë të vazhdojë sipas dëshirës. Umrani me Umajin làrgohen nga sofra për të folur privatisht. Umrani shpréhet se tashmë mjàfton me kaq dhe fakti që do e kenë komshi Jëlldërëmin, është mëse mjàftueshëm që ajo dhe Hajati të làrgohen. Kështu, Umrani shkon në shtëpinë e personelit ku po qëndron, për të bërë gati valixhen. Ajo arrín të dàllojë një person që po i përgjòn nga làrg, i cili është ish-bashkëshorti saj por ai largohet.

Nga ana tjetër, gjàndja në tavolinë ka agràvuàr kur Idili është làrguar me Vollkanin për në një festë. Hajali provon t’u víhet nga pas por Idili i përqésh duke i quajtur shumë të vogla për t’iu bashkuar. Të nesërmen, Vollkani kthéhet në mëngjes dhe gjén përbàllë Hajatin, të acàruar. Ai véren xhélozi tek ajo dhe i pëlqen por biseda tyre ndërprítet nga Umaji, të cilës Vollkani i lë të dijë se së shpejti, do ketë gjëra me shumë peshë për t’i thënë. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*