Motrat/Vollkani mohon ndjenjat për Hajatin

Jëlldërëmi kritikòn àshpër nënën e tij e cila ka ulur aq pòshtë Hajatin duke i bértitur dhe duke e oféndùar aq réndë. Zonja Rezan, thekson se askush nuk mund të fùtet në atë shtëpi dhe të hédhë fjalë apo të shkàktojë gríndje, por Jëlldërëmi sërish e mbròn Hajatin duke i thënë nënës së tij se askush nuk ia ka idenë tràumës psíkològjike që Hajati ka kaluar duke jetuar e ndryrë dhe e dhùnuar nga babai saj.

Gjithë kjo mbròjtje, e bën Rezanin që të dyshojë, ashtu si dhe Idilin, të cilat shprehin hàbi që Jëlldërëmi po mbròn kaq fòrt një vajzë të vogël që në fund të ditës, është vetëm një komshi dhe asgjë më tepër. Idili shkon tek Vollkani, ku do gjejë Hajalin dhe Reshatin. Hajali bézdiset shumë nga ardhja saj dhe menjëherë ngrihet për t’u larguar që aty. Reshati kupton léndimin e së bijës dhe ndjenjat që ajo ka për Vollkanin.

Ky i fùndit, pyetet nga Idili nëse ai ndjen diçka për Hajatin. Për disa sekonda, ai risjell në mendjen e tij puthjen që shkémbeu me Hajatin si dhe fjàlët e saj po atë mbrëmje. Nga krenaria e lénduar, ai mòhon të ndjejë diçka për Hajatin. Sakaq, Umrani dhe Umaji bisedojnë me njëra tjetrën mbi Rezanin dhe sjelljen e saj. Umrani dýshon se motra saj mund të ketë pérjetuar ndonjë ngjarje të ngjashme me Rezanin, ndaj flet me kaq bíndje për të.

Gjatë natës, teksa të gjithë janë duke fjetur, Umaji i afrohet vajzës së saj të mòhuar, Hajatit. Ajo ndjen dhémbje të madhe që nuk ka mundur t’i ofròjë një familje normale apo së paku dashurinë e saj si nënë. Gjatë asaj kohe, Jëlldërëmi shkon pranë Umranit, për të kërkuar fàlje për sjelljen e nënës së tij. Ndërkohë, Xhemali vjen për t’i ndjékur, prandaj Umrani afròn Jëlldërëmin nga vetja, që të mòs e shohë atë.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*