Motrat/ Umrani kércénon Umajin dhe Kefserin

Umrani dhe Umaji diskútojnë së bashku në lidhje me ardhjen e Xhemalit teksa Umrani po fliste me Jëlldërëmin. Ajo është shumë e shqétësuar por Umaji kërkon ta kthejë situatën në irónizim dhe fillon t’i përmendë xhélozi. Sipas Umajit, ajo që po i  trégon Umrani, i ngjason më tepër me një film të fríkshëm, ndaj  i sugjeron që t’i qëndrojë sa më lárg të dyve, pasi Jëlldërëmi mund ta pésojë shumë keq nga mánjákëria e Xhemalit. Por Umrani ka një tjetër kërkesë për të motrën.

Me një ton shumë úrdhërues, Umrani i kërkon Umajit që ajo ta mbajë lárg Xhemalin, me metodat e saj. Umaji shfaqet shumë e çúditur por Umrani vijon me fjalën e saj shumë bíndëse, duek i thënë me ngúlm që ta mbajë Xhemalin larg, përndyshe ajo nuk do përmbahet aspak. Nga biseda me Umajin, ashtu siç është eufórike dhe shumë e névrikosur, Umrani shkon pranë Kefserit. Ajo i bën të qartë që duhet ta mbajë të vëllanë larg vajzës, Hajatit, ndryshe,

 

Umrani betóhet se do e djégë edhe Kefserin në këtë mes.Por, Kefseri kërkon të shfájësojë veten, duke u shprehur se ajo nuk ka asnjë lidhje në këtë mes por po punon tek shtëpia e zotit Jëlldërëm, vetëm sepse ka névojë për para. Umrani dÿshon se Kefserin e ka futur Umaji dhe e pyet në mënyrë të drejtëpërdrejtë, por Kefseri híqet gjója se kjo është gjëja më pa lidhje që ka dëgjuar ndonjëherë. Bisedën e ténsionuar mes Kefserit dhe Umranit, po e ndjék edhe Jëlldërëmi.

Ai mundohet të kuptojë diçka më tepër duke i vézhguar nga brenda shtëpisë, por më kót. Kështu, duke mos parë zgjidhje tjetër, Jëlldërëmi pret që Kefseri të hyjë në shtëpi dhe menjëherë e pyet se ku e ka çantën e saj personale. Kefseri mbetet e shtangur dhe e sjell pranë tij. Në atë moment, Jëlldërëmi i kërkon kartën e idéntitetit, dhe arrin të kuptojë se ajo ka dy karta, ku njëra prej tyre është fálse. Teksa lexon mbiemrat tek secila, ai kupton që Kefseri është halla e Hajatit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*