Motrat/Umrani bíe në kùrthin e Kefserit dhe Xhemalit

Në shtëpinë e Reshatit zhvillohet një mblédhje familjare, e cila nùk shkòn aspàk mirë pasi gjatë gjithë kohës, Umaji hédh kùnja nga Vollkani, si dhe e oféndòn shumë atë. Reshati dhe Lebrizi mùndohen që ta ndàlojnë Umajin, por më kòt. Ajo vijòn edhe më tepër. Gjendja acàrohet dhe Vollkani làrgohet kur Umaji i dréjtohet Reshatit duke e pýetur nëse ai e ka bírësuar lígjërisht Vollkanin. Pas kësaj fjale, ai làrgohet me shumë eùfori që aty. Nga pas i víhet Hajati e cila kërkon të flasë me të.

Në po të njëjtën kohë, Xhemali dhe Kefseri krijòjnë një plàn për të fùtur në gràckë Umranin. Kefseri i kërkon të tàkohen menjëherë pasi ka diçka ùrgjénte për t’i thénë, ndërsa në oborr atë po e prét Xhemali. Ky i fùndit e zë Umranin të pambròjtur, dhe duke i kérkùar llògari për íkjen e asaj dite me Jëlldërëmin, e kàp Umranin nga fýti, me tepër fòrcë, duke i marrë frýmën. Në atë mòment kalòn Vollkani i cili po làrgohej nga shtëpia e Reshatit. Ai shikon skénën dhe ndàlon ménjëherë.

Xhemali íkën me vràp por nga pàs i víhet Vollkani, ndërsa pranë Umranit shkòn Hajati. Ato të dyja hynë së bashku në shtëpi dhe të gjithë shòkòhen nga ajo që dëgjòjnë nga Hajati. Në fýtin e Umranit mbésin shumë shénja të dùkshme dhe të gjithë alàrmohen. Umrani dhe Umaji diskùtojnë véçmas dhe véndosin të mos pérziéjnë pòlicínë në këtë mes, ndërsa Reshati ùrdhéron Onurin që të shtòjë më tepër sístémin e kàmerave të sigurisë në shtëpi. Atë natë, Hajati flét pranë Umranit.

Ajo ndíhet shumë e lénduar në shpirt pàsi shénjat që ka në fýt Umrani, janë shumë të njòhura për të. Mes lòtësh, ajo kujtòn kohët kur jetònin në qílar, nën tòrtùrat e Xhemalit. Hajati shprehet shumë e lumtur që Xhemali ka vdékur, pasi ajo nùk e di se si qéndron e vérteta. Nënë e bijë ngríhen të hanë mëngjes së bashku, por mëngjesin e tyre e ndérprét Jëlldërëmi, i cili shkòn me të shpejtë pranë Umranit pasi dégjon nga Lebrizi se çfarë i ka ndòdhur Umranit. Hajati i hàkérréhet atij dhe e débòn.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*