Motrat/Umaji trégon të vërtétën para Jëlldërëmit

Umrani nxiton për tek Reshati, në momentin e fùndit që ai po làrgohet nga shtëpia, që tashmë i përket Umajit, ashtu si e gjithë pasuria tij. Fillimisht, Umrani thèkson se sa shumë ka gàbuar ai me atë që ka bërë, si kùndrejt Umajit ashtu kùndrejt Hajalit, megjithatë, i lutet që të mos hàrrojë se ai vazhdon të jetë një baba. Madje, një baba shumë i mirë dhe Umrani shprehet me bindje se Hajali do i jàpë një tjetër shans atij, ndaj, i lutet që kur të vijë ai moment, të mos e lèrë t’i shkojë dèm.

Reshati i premton se do e vlerësojë atë shans, dhe teksa làrgohet, i lë amànet Umranit Hajalin. Që aty, ai niset për të shkuar tek Xhanseli, duke mos pasur asnjë vend tjetër ku mund të shkojë. Xhanseli ndodhet në shtëpinë që ai i ka blerë, duke shijuar jetën thuajse àsgjë nuk ka ndòdhur. Dera troket dhe ajo shikon që përtej është Reshati. Menjëherë zhùbros rrobat dhe hèdh ujë në fytyrë, për t’u dùkur si e pikèlluar dhe me lòt në sy. Pasi bèhet në atë formë, hap derën dhe fton Reshatin brenda.

Nga ana tjetër, Umaji tròket në derën e Halimesë. Sapo prezàntohet si ‘Ymmy Kara’, Halime mpìhet e tëra në vend. Umaji i tregon se është mëse e bindur që në atë derë ka trokitur një person, një mashkull, të cilit ajo i ka treguar se çfarë ka ndodhur natën që Umaji do abòrtonte foshnjën e saj, ndaj, në kèmbim të një çèku shumë të màdh, ajo i kèrkon diçka Halimes; të tèlefonojë sërish atë perosn dhe t’i thotë se e ka ngàtërruar ràstin dhe nuk ka të bèjë aspak ma Ymmynë.

Në atë moment, në derë hyn Jëlldërëmi dhe i kèrkon Umajit të mos vàzhdojë më tepër. Umaji ia mbàth me të shpejtë, por, Jëlldërëmi i vìhet nga pas dhe arrin ta kàpë para se t’i làrgohet më tepër. Ai kërkon një tjetër përbàllje me të, gjë të cilën Umaji ia mòhon. Duke e pàrë drejt e në sy, i thotë që fëmija ka lindur i vdèkur, por Jëlldërëmi nuk e bèson. Pas gjithë insìstimit të tij, Umaji tregon të vërtètën, por, vetëm një pjesë të saj. Ajo i thotë Jëlldërëmit se atë fëmijë ia ka dhènë Umranit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*