Motrat/ Umaji ndàn të vërtetën e madhe me Hajatin

Hajati me Umranin vazhdojnë të jenë mysafire në vilën e Reshatit, në shtëpinë e Umajit, dhe kjo vetëm për hir të Hajatit e cila nuk pranon të lárgohet. Gjèndja vijon të agràvojë pasi Umaji dhe Umrani kanë mosmàrrëveshje shumë të hershme por edhe shumë të rénda mes tyre. Askush nuk di gjë konkretisht, përveç motrave vetë. Jëlldërëmi mérr një godítje të rénde. Nga njëra anë Ymran, pesha e sékréteve të së kaluarës dhe nga ana tjetër névoja për të bashképunuar me Umajin për të hequr qafe këtë péshë e bën Ymranin edhe më të çméndur.

Kështu, pasi shikon që nuk do ia dalë me Umranin dhe kjo e fundit do i përplàsë gjithmonë në fytyrë të vërteta të mëdha, Umaji merr një vèndim, që do tràzojë shumë ujëra dhe do príshë marrëdhënie të rëndësishme, si ajo e Umranit me të bijën, Hajatin. Umaji thërret Hajatin në dhomën e saj dhe e parapèrgatit se do flasë të vërtetat por që nuk do jenë të këndshme.

Ajo i tregon Hajatit se nëna e saj, Umrani, e ka trádhëtuar shumë vite më parë. Hajati shókohet por kërkon të dëgjojë vazhdimin pasi nuk e kupton qartazi. Ndaj, Umrani vijon, duke i thënë se ajo vetë ka qenë e dashuruar me Jëlldërëmin por nëna e saj ia móri nga duart. Ajo i tregon se sa e dashuruar ka qenë pas tij dhe nëna e saj nuk e móri parasysh aspak këtë gjë.

Hajati e ka të véshtirë ta bésojë dhe pyet tezen e saj nëse do arrijë ndonjëherë t’ia fálë. Nga ana tjetër, Jëlldërëmi shkon pranë Umranit dhe kërkon të flasë me të. Ajo e génjen duke i thënë se është martuar me dashuri me personin që ka qenë e martuar, por Jëlldërëmi ia hedh poshtë duke i thënë se ka qenë aty, prezent. Duke i kérkuar të lárgohet dhe t’i qéndrojë sa më làrg, Jëlldërëmi i thotë se gjithë këtë gùxim e ka marrë nga vajza saj, Hajati.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*