Motrat/ Umaji zhgénjen sërish të bijën, Hajalin

Reshati fillon të përshëndetet me familjen e tij pasi do shkojë në një udhëtim 3 ditor në Gjermani. Në derë, teksa ai bëhet gati të làrgohet, ndodhet e gjithë familja. E bija tij, Hajali, dhe e motra, Lebrizi, shprehin shumë dashuri ndàj tij duke i kërkuar të kujdéset për veten dhe të kthéhet sa më shpejt, ndryshe nga Umaji që është shumë e ftohtë. Reshati thékson se ky udhëtim do i japë kohë të mendojë dhe të marrë véndim mbi një çéshtje që atë e mùndon.

Me t’u làrguar Reshati nga shtëpia, në oborrin e tyre mbërríjnë dy makina me njerëz të panjohur. Të gjithë çudíten por më pas kuptojnë se janë kameramanët dhe gazetarët. Si duket, Umaji sërish do japë një intervistë në shtëpi. Hajali kërkon të bëhet gati por nëna e saj i tregon se kësaj here ajo do jetë publik pasi do intervistohet Hajati. Kjo e prék shumë Hajalin. Sapo fillojnë të bëhen gati, Umrani vjen dhe ndàlon xhírimet.

Ajo nuk është dakord që e bija të bëhet pjesë e botës televizive ndërmjet figurës së Umajit dhe duke thënë génjeshtra. Por pavàrësisht mospranimit të saj, Umaji dhe Hajati vazhdojnë planin. Kjo e fundit, shpréhet dhe thékson para kamerave se ndihet shumë kéq që ka bërë atë skénë të tùrpshme para disa ditësh, duke démtuar imazhin e tezes së saj, e cila gjòja ka qenë gjithmonë një mbéshtétje shpirtërore dhe financiare për të. Të gjitha, janë génjeshtra.

Umrani nuk i duron dot gjithë génjeshtrat që fliten dhe shkon pas Umajit duke i kujtuar se e tillë ka qenë gjithnjë, që në fëmijëri. Sa herë që ka pasur një pròblem, ka zgjedhur t’ia mbàthë. Pranë dy motrave shkon edhe Hajali me Hajatin. Ajo mùndohet ta ndàlojë të ëmën, por më kòt. Umrani i përplàs në fytyrë të motrës që ajo nuk ka asnjë profesion, asnjë kàrakter të sajin, veçse bën çdo gjë në jetë me paratë e të shoqit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*