Motrat/ Umaji nuk shpëton dot nga Kefseri

Umrani shkon sërish në mëngjes në treg, për të shitur, në mënyrë që të fitojë bukën e gojës, për të mos i shtrírë dorën kùrrsesi Umajit, motrës së saj. Teksa ndodhet duke shítur para tezgës që ka hapur vetë, ajo shikon ish-bashkëshortin e saj që e pandeh të vdékur. Ai i është vënë nga pas dhe në një moment, Umrani e shikon atë. Umrani vrapon me të shpejtë për ta gjetur por ai arrin t’i làrgohet nga sytë.

Pranë Umranit shkon Jëlldërëmi, i cili shqétësohet për gjéndjen e saj aq dukshëm të réndë. Ai kërkon të dijë nga Umrani se çfarë ka ndodhur, por ajo zgjédh t’i thotë të tjera gjëra, duke e justifikuar sjélljen e saj si një paník që i ka mbétur që prej kohës së burgut. Ajo làrgohet për të mos qëndruar më në atë sítuatë ku ndodhet. Umrani kthéhet në shtëpi, ku ndodhet Umaji.

Umajit i ka shkuar pranë Kefseri, motra e Xhemalit. Ajo nuk i híqet Umajit pasi ishte vetë Umaji që i premtoi se do e bënte të pasur dhe do e shpëtonte nga dhùna e të vëllasë. Por Umaji nuk e do më Kefserin në jetën e saj dhe provon ta làrgojë. Duke e parë që Kefseri nuk do largohet, ajo, së bashku me Kefserin, shkojnë në shtëpinë e Jëlldërëmit, të cilëve ua propòzon Kefserin si shërbëtore.

Sakaq, Hajali dhe Hajati u janë vënë nga pas Idilit dhe Vollkanit, për të mos i lënë të vetëm, pasi xhélozojnë shumë për shoqërinë e tyre. Hajati i vézhgon nga larg teksa ato të dy kércejnë shumë pranë njëri-tjetrit dhe për t’i rénë në sy, vendos që të fillojë të pijë, aq sa të lejojë veten të déhet. Ajo arrín të déhet dhe shkon në shtëpi në gjéndje shumë të rénduar, duke bërë Umajin të ndihet shumë e kércénuar, nga fríka se Hajati mund të thotë diçka që nuk duhet. 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*