Motrat/ Umaji dÿshón mbi Xhanselin dhe Reshatin

Një mëngjes ndrÿshe i prét të gjithë, si në shtëpinë e Umajit, ashtu edhe në shtëpinë e Jëlldërëmit. Umaji shkon pranë Hajatit, për të gjétur rrugën se si të kërkójë fálje në mënyrë indírekte, pasi e di më së mirë që Hajati është lénduar shumë nga mosbésimi saj. Ajo e fton të dálin për shopping dhe të hanë drekë jáshtë, por Hajati as që e shikon në sy, dhe përgjigjet se kërkon ta kalojë gjithë ditën vetëm me nënën e saj, Umranin. Edhe pse núk ia pránon as vetes, kjo përgjigje shkákton një ndjénjë xhélozie brénda Umajit.

Ajo fillon të krítíkojë veten duke thënë se kjo nuk është nórmale dhe duhet ta zhdúkë si ndjénjë. Por, pikërisht për të njëjtën ndjénjë diskúton edhe me Umranin, ku kjo e fundit i thotë se ajo nuk ka asnjë të dréjtë mbi Hajatin si vajzë, sepse pavárësisht se kush e ka mbájtur dhe lindur, e vétmja nënë e saj është ajo vetë, Umrani. Nga ana tjetër, Vollkani ka shkuar të sqáróhet me Jëlldërëmin mbi puthjen me Idilin. Ai e ndjén veten ngúshtë para tij, duke e parë si një person shumë të réndësishëm të jetës.

Edhe pse Jëlldërëmi i flét me shumë butësi, Vollkani kërkon ta kráhasojë me situatën që Jëlldërëmi ka pásur me Umajin dhe Umranin, por kjo e cénon shumë Jëlldërëmin, pasi atë temë, e ka hápur për herë të parë dhe të vetme me Vollkanin. Ky i fúndit kërkon shumë fálje nga ai, duke i théksuar se nuk donte ta léndónte por ka névojë që dikush ta kuptojë në këtë situatë. Sakáq, në shtëpinë e Umajit, pranë Hajatit ka shkuar Hajali, gjója për të kërkuar fálje që e la në báltë një natë më parë.

Por, Hajati kupton që ajo nuk po kërkon fálje, por është vetëm e mérakósur të dijë më shumë rreth Idilit, meqë ajo síllet rreth e rrotull Vollkanit. Hajati i përménd se po të ishin në situata të kúndërta, ajo do i bésonte pa e dyshuar për asnjë sekond. Hajati lárgohet që aty dhe shikon Xhanselin që dél nga dhoma Reshatit. Ajo merr ta krítikójë, por Xhanseli ia kthén e çúditur, derisa pranë tyre shkon Reshati, i cili sërish mbrón Xhanselin. Kjo e bën Umajin të dÿshojë se mes tyre ka diçka, dhe menjëherë porosit kámera të fshéhta për dhomën e saj.    

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*