Motrat/ Umaji dhe Hajati génjejné për njëra-tjetrën

Hajali shkon pranë kushërirës së saj të ngushtë, Hajatit. Në dhomën e saj shikon pikturën që Hajati ka bërë dhe mendon se atë zemër të errét e ka pikturuar për të përfaqësuar Hajalin, por Hajati shprehet se teksa po e pikturonte të pikturë, po mendonte zemrën e saj. Të përqafuara dhe mes lotésh, ato flenë me njëra tjetrën. Umaji dhe Umrani u shkojnë pranë dhe i vëzhgojnë teksa flenë.

Të nesërmen në mëngjes, Umaji përgatitet të dalë për vrap pranë shtëpisë së saj. Gjatë vrapimit, në mënyrë të pápritur, ajo përballet me Xhemalin. Ai e zé nga fÿtí dhe menjëherë fillon ta shtréngójë. Xhemali i shprehet se nuk do mbesë pa hákmárrje veprimi që ajo bëri duke tentúar t’i márrë jetén, por megjithatë nuk do e vrásé, pasi ajo i duhet. Ai kërkon të dijë se kush është doktor Jëlldërëmi, por Umaji shpéton pa folur nga një grup vrapuesish që kalojnë rastësisht.

Sakaq, Hajati ende nuk ka gjetur mundësinë që t’i kërkojë fálje Reshatit për skenën që krijoi natën kur u kthye në shtëpi tërësisht e dehúr. Por, para se të pranojë të fálurat për veten e tij, Reshati pyet Hajatin nëse ajo ka kërkuar fálje fillimisht nga nëna saj, gjë që ajo nuk e ka bërë por Umaji génjen për ta mbrojtur. Më pas, Reshati pyet nëse ajo ka kërkuar fálje nga Jëlldërëmi por Hajati thotë se ende nuk e ka takuar.

Rastësia do takojë edhe Kefserin me Umranin. Kjo e fundit ácárohet së tepërmi kur e shikon aty dhe kërkon llogari por Kefseri mbetet e mpírë. Duke e marrë për krahu, Umrani kërkon llogari nga Umaji. Ajo thotë se Kefseri nuk ka génjyer kur ka thënë se ka dalë nga dera e komshinjve pasi aty punon. Sapo bëhet gadi t’a krítikójë, Hajati génjen duke thënë se i ka kërkuar ajo tezes së saj që t’i gjejë një punë Kefserit, pasi i vjen kėq për gjéndjen ku është. 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*