Motrat/Jëlldërëmi bàstis Umajin

Umaji nxiton për tek zonja Hamile, e cila i ka treguar Jëlldërmit gjithë të vërtetën e natës kur Ymmyja do krýente abòrtin e pàguar nga zonja Rezan. Sapo hýn në derë, Umaji e prezanton veten si Ymmy Kara dhe zonja Halime trònditet e tëra, duke e parë atë aq ndrýshe, që prej para 20 e ca viteve, në fshat. Halime e fton brenda dhe Umaji i drèjton asaj një çèk. Çèku është shumë i màjmë, dhe në kèmbim të gjithë atyre parave, Umaji ka vetëm një kërkesë nga ajo.

Zonja Halime duhet vetëm të tèlefonojë Jëlldërëmin dhe t’i thotë se i vjen kèq por ka ngatèrruar hìstorinë me dikë tjetër, ndaj nuk duhet të marrë për bazë asgjë nga ato çfarë ka thënë. Sapo i dréjton çèkun Halimes, në dhomë hyn Jëlldërëmi. Umaji e shikon atë tepër e shòkuar dhe duke mos dashur të përbàllet, ia mbàth që aty. Jëlldërëmi falenderon Halimen që i qëndroi pàktit të bërë mes tyre, dhe me të shpejtë i vìhet nga pas Umajit. Ndonëse përpìqet të ikè fàre që aty, Jëlldërëmi arrin ta ndàlojë.

Ai këmbëngùl që Umaji të mos vazhdojë më me gènjeshtra por të trègojë se çfarë ka ndòdhur dhe ku është ai fëmijë. Fillimisht, Umrani thòtë se ai femijë ka vdèkur, por e kupton që Jëlldërëmi nuk e bèson. Madje, ai thotë se çdo gjë do mund të ishte shumë më ndryshe, gjë që lèndon ndjenjat e Umajit, e cila kujton se nuk do ishte ndryshe pasi ai nuk do krìjonte familje me të dhe fëmijën e tyre, pasi ishte i dashuruar màrrëzisht pas Umranit. Kjo e fùndit, ndòdhet përballë Reshatit në ato momente.

Ajo i thotë se sado që ka gàbuar dhe sado e rèndë të ketë qenë për Hajalin dhe Umajin, vajza e tij një ditë do e falë dhe do i jàpë një shàns, ndaj, i pèrgjèrohet që kur të vijë ajo ditë, Reshati ta vlersojë shansin si duhet dhe të rìkthejë ngrohtësinë mes tij dhe Hajalit. Reshati e falènderon për fjalët dhe làrgohet duke e lënë amànet Hajalin tek Umrani. Pak çaste më vònë, teksa Umrani qèndron me Hajatin, ajo lë një moment të vètëm Hajatin për të màrrë dìçka brenda, dhe Hajatit i vjen në duar lètra e rradhës për Umranin, të cilën ajo vendos ta fshèhë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*