Motrat/Jëlldërëmi prànon të vértetat e médha

Gjéndja në vilën Karaj është acàruar së tepérmi dhe të gjithë mbésin të çùditur nga sjéllja e Hajatit, duke prítur se çfarë do thotë më tepér me gjithë ato nënkùptime. Por, atë e làrgojnë në kohë para se të nxjérrë ndonjë fjalë më shumë. Gjatë kësaj kohe, në shtëpinë e personelit, në dhomën e Umranit ka hýrë ish bashkëshorti saj, të cilin ajo e pàndéh të vdékur. Ai i mérr disa nga punimet e dorës së saj dhe làrgohet.

Pranë Umranit ndodhet Hajali. Ajo kérkon shumë fàlje që nuk e ka kòntrolluar më tepér Hajatin gjatë kohës kur ishin në disko. Umrani i qéndron gjithë kohës mbi kokë Hajatit duke prítur që ajo të zgjohet dhe të mblédhë veten, por nuk ndodh ashtu. Në realitet, Hajati zgjohet por menjéherë fíllon të qàjë dhe nxjérr nënën e saj nga dhoma. Me t’u làrguar nga e bija, Umrani shkon pranë të motrës për t’i kérkuar llògari.

Por, Umrani nuk është e vétmja që kérkon llògari nga Umaji, të cilën e pyeti se çfarë i ka bròçkollisur të bijës në vesh.  Një tjetër person që kérkon llògari, do jetë edhe Reshati, bashkëshorti i Umajit. Ai pyet në ményrë të dréjtépërdréjtë se çfarë po nënkùptonte Hajati, por Umaji e mòhon të ketë lídhje apo të dijë ndonjë gjë. Sërish, Reshati mbétet mosbésues. Ai i bën të qàrtë që nuk është fëmijë dhe nuk do mjàftohet me këto përgjigje.

Megjithatë, Umaji àrrin të làrgohet pasi nuk do mund të dàlë ndryshe nga kjo sítuatë. Gjatë kësaj kohe, Vollkani ka íkur nga shtëpia për të shkuar pranë Jëlldërëmit. Ai i tregon se ka dëgjuar bisedën mes tij dhe Umranit, ditën kur kùjtuan të kaluarën. Jëlldërëmi véndos të mos mbàjë më sékrete, dhe si një shok, ulet pranë Vollkanit dhe i tregon çdo detàj të historisë, që prej kríjimit e deri në ditët e sotme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*