Motrat/Jëlldërëmi léndon pa dashur Lebrizin

Teksa të gjithë përjétojnë shqétësim të madh për gjéndjen e Vollkanit, ai rikthehet në shtëpi, me një plàgë në kòkë, duke shpétuar me pak nga Xhemali. Ai hyn brenda dhe merr përkùjdesjen e duhur nga familja e tij. Atë natë, Hajati e kalon pranë Umranit dhe të nesërmen në mëngjes, zgjòhen sërish pranë njëra tjetrës, por me lòt në sy. Shénjat në qàfën e Umranit, i ngjàjnë shumë të njòhura Hajatit. Ajo kujton kohën kur jetonin nën tòrtùrat e Xhemalit, dhe lòtët e saj nuk ndàlen.

Po atë mëngjes, Umaji shkon pranë Xhemalit, për ta frénuar në çméndùritë që ai po bën. Umaji i thékson se me këtë ecùri, ajo nuk do ketë më fùqi për ta mbròjtur apo mbùluar në krímet që ai bën. Por, Xhemali është fíksuar tek Jëlldërëmi dhe bétohet se nuk do héqë dorë pa e shùar atë si person. Mes të tjerash, Lebrizi shkon në shtëpinë e Jëlldërëmit, me ftésën e zonjës Rezan, por me qéllim që të kríjojë afrimitet me Jëlldërëmin. Ky i fùndit, dëgjon ràstësisht se çfarë i ka ndòdhur Umranit një natë më parë.

Lebrizi préténdon të flasë me të, por ai làrgohet pa i lénë hapësirë që të flàsë. Ai shkon pranë shtëpisë së personelit, kërkon të flàsë me Umranin dhe shqétësòhet nga shénjat në qàfën e saj. Hajati nuk e dùron aspàk prézencën e tij, duke e parë si fàjtorin e vetëm të màrrëdhénies së Umranit dhe Umajit. Ndaj, e pérzé nga shtëpia. Sakaq, Hajati dhe Hajali shkojnë në shtëpinë e Vollkanit për vízitë, meqë kalòi një mbrëmje të kéqe një natë më parë. Atyre u bashkohet edhe Idili.

Hajali pérmend sùrprizën e ditëlindjes së saj, duke e ménduar Idilin si pjesë të kësaj sùrprize, por Idili shpréh térësisht çùdi. Sa është pa u ténsiònuar më tépër sitùata, Hajati merr Hajalin dhe làrgohen që aty, duke shpétuar sérish nga sékréti që ajo ka me Vollkanin. Ndërkohë, Lebrizi ndàlon pranë Umranit. Ajo shikon dëshirën e madhe që Umrani ka për të pùnuar, ndaj i ofròn që të punojnë së bashku. Umrani ka fríkë se nuk do ia dàlë, por nuk zbràpset nga dëshira që së pàku ta pròvòjë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*