Motrat/Hajati zhvendoset të jetojë me prìndërit e vèrtetë

Reshati dhe Hajali së bashku me Zehrën, përshëndeten me Onurin, i cili po shkòn të bëjë ùshtrinë. Ai e falènderon pàfund Reshatin, njësoj siç bën Zehra, por gjithashtu ndìhet në sìklet nga fjalët e tij. Pa dìtur se çfarë është përjetuar mes Onurit dhe Hajalit dhe përse Hajali po qàn aq shumë për ikjèn e tij, Reshati e falenderon që nuk e ka zhgènjyer as kur i ka prèmtuar më të shtrènjtën e tij, Hajalin. Onuri làrgohet, ndërsa Hajali pèson një grìndje të vogël me Hajatin, por që do ndìkojë shumë tek Umaji dhe rèagimi saj.

Bìseda mbi Savashin i tèrheq vèmendjen Umajit, e cila mèson se mes tyre është shkèmbyer një pùthje. Edhe pse ajo e di se Savashi nuk ka asnjë lìdhje gjàku me Hajatin, sërish e pòshtëron së tepèrmi këtë të fùndit, duke u pànikosur nga idèja që së shpèjti çdo gjë mùnd t’i dàlë në shesh. Pas dèbatit me Hajatin, Umaji shkòn të takohet me Savashin, të cilit menjëherë fillon t’i bèrtasë. Asaj nuk i bèsohet se me të vërtetë, Savashi ka rènë në dashuri me Hajatin. Gjatë asaj kohe, Jëlldërëmi i dorèzon Umranit gùrin e tyre të dashurisë së hershme.

Atë gur, Umrani vèndos t’ia jàpë Hajatit. Kjo e fùndit, fillìmisht nuk àrrin ta bèsojë se çfarë po i trègohet, por Umrani vàzhdon t’i trègojë historinë. Paralelisht, Reshati ka màrrë pèrgjigjen e anàlizave të ADN-së dhe vèrteton që Jëlldërëmi është babai i Hajatit. Për këtë, thèrret në shtëpi edhe Umajin edhe Jëlldërëmin. Ky i fùndit, pasi mèson të vërtetën e madhe, shìkohet sy më sy me Umajin, kùpton gjithë gènjeshtrat dhe màshtrimet e mëdha të saj, por nuk ndàlon për àsnjë mòment të flasë. Ai nxìton për tek vajza tij, Hajati. Kjo e fùndit, e prànon Jëlldërëmin si babanë e saj, por jo Umajin si nënën e saj.

Një vit kalon dhe shumë gjèra ndrýshojnë. Hajati zhvèndoset që të jetojë me Jëlldërëmin dhe Umranin, duke i parë vetëm ato të dy si prìndërit e vërtetë. Sërish, ato janë ènde komshinj me Umajin, të cilën Hajati e njèh si tezen e saj, pa e rènduar duke e mòhuar fare. Marrëdhënia mes saj dhe Hajalit vijon të jetë ashtu siç janë biologjikisht, si motra. Edhe Umaji, pranon dashurinë mes Umranit dhe Jëlldërëmit, dhe tërhìqet. Për të plotësuar veten, Umaji ndàn me njerëzit një libër të shkruar nga ajo në kohë reflektimi, ku tregon gjithë autobiografinë, ndërsa Savashi, hèq dorë nga dashuria dhe i rìkthehet jetës së mèparshme; të thjeshtë, por jo më krìminale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*