Motrat/ Hajati injòron haptazi nënën e saj

Ymrani është rikthýer në vilën e të motrës, Umajit por vetëm për hatér të së bijës. Ajo i bën të qartë motrës së saj që nuk do pranojë as edhe një kafshatë nga ajo. Kështu, në darkimin e mbrëmjes, ajo ndodhet në shtëpinë e personelit duke ngréne me shérbétoret. Edhe në atë tavolinë, Ymrani, zgjedh të hàjë vetëm buke të thàtë të cilën e ka blerë vetë sepse vetëm për atë i dilte mùndësia.

Nga ana tjetër, Hajati po darkon me familjen e tezes së saj. Gjatë gjithë darkës Hajali insiston që të këmbëngùlin me tepër tek tezja në mënyrë që ajo të mos jetojë me personelin por vetë me ato. Paprítur në atë moment, në sallon do hyjë brenda Ymrani. Me të hyrë ajo brenda, Hajati làrgohet për në dhomën e saj, duke réfuzùar që të të flasë me të ëmën.

Mbrëmjes së tyre iu bashkohet në mënyrë të çudítshme, Lebrizi, e cila shoqërohet nga një i ftùar. I ftùari i saj është Jëlldërëmi. Pak sekonda para se ato të dy të hynin në shtëpi, Ymrani ishte ngjítur tek Hajati. Ajo mùndohet ti bëjë të qartë të bijës se ndonëse po jeton në vilë, atë e kanë sistemuar në dhomën e miqve dhe duhet të dijë se ajo nuk përket aty.

Teksa flet, Hajati i mbýll derën në fytyrë Ymranit. Pranë tyre shkon edhe Hajali, e cila ka një afeksíon pas tezës së saj dhe kërkon me ngùlm që ta mbàjnë aty. Pasi Ymrani íkën, pasi nuk mùnd të durojë prezencën e Jëlldërëmit, Hajali mùndohet të bíndë Hajatin se fàjin nuk e ka vetëm Ymrani por edhe nëna e saj, Umaji. Kjo e fundit i bën të qartë Jëlldërëmit se Ymrani asési nuk do të pranojë të hapë hésape të vjetra dhe të ballàfaqòhet. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*