Lule të Vetmuara/ Zehra vjédh pàràtë e Songylit

Merali ndòdhet përbàllë plakut të moshuar, të cilit i hyn në dhomë gàbímisht. Ajo i trégon se për çfarë ka ardhur në atë shtëpi, dhe një shkéndíjë ínstíktíve e plakut Sadri, bën që ai të fítojë një bíndje se ajo është mbesa që aq shumë po kérkohet. Sadri thërret një nga shërbëtorët e tij dhe e urdhëron të ndalohen kërkimet për mbesën, pasi ajo është gjétur se kush është. Merali i kërkon të jénë më të bindur, pasi ajo nuk ka asnjë të dhénë mbi babanë e saj, por Sadri thotë se Merali ka idéntik sytë e djalit të tij.

Pranë Meralit shkon Zehra. Ajo híqet síkur loton nga màlléngjími dhe shpréhet se për vite me rradhë, ka qenë pranë Meralit në kémbë të nënës. Pranë tyre shkon edhe Maxhideja. Ajo është bashkëshortja e Sadrisë, e martuar me të vetëm për hír të pàrave. Ajo dhe vajza saj, fillojnë hàpat e parë të strésit, duke ménduar që dikùsh po u cénòn pasurinë që do u mbésë vétëm atyre. Sadri i jep një letër Meralit, dhe i thotë se e ka kùjtim nga babai saj i ndjérë. Maxhide insístòn për testin e ADN-së, ndërsa Sadri thotë se nùk ka asnjë névojë për këtë.

Pasi dískùton lígésisht me të bijën, Maxhide véndos që të mos béhet ai tést ADN-je pasi nëse ajo është réalisht mbesa tij, atëherë nuk do e héqin qàfe kùrrë. Ndaj, është më mirë të mos ketë vértétime si tésti i ADN-së, që pas vdékjés së Sadrisë, ato të ‘shpétòjnë’ nga mbesa tij. Merali dél jashtë për të léxuar letrën e ‘babasë së saj’ dhe ai ka pérméndur se është njòhur në universitet me nënën e fëmjës së tij. Nëna e Meralit nùk ka shkùar në universitet, dhe ajo e kùpton që nuk është mbesa e kérkùar, por Zehra nuk e léjon që të trégojë.

Sakaq, Gyneji lé vajzat në shtëpi duke mésuar për pròvimin përfùndímtar, dhe mbi tryezë i lë Songylit pàratë e rrégjistrimit për pròvim. Vajzat làrgòhen dhe në shtëpi mbétet vetëm Zehra me Sedefin. Ajo i thotë të bijës që t’i màrrë ato pàra, edhe pse Sedefi kùndérshton. Zehra hàrxhòn të gjitha pàratë, duke lënë Songylin pa pròvim. Nga ana tjetër, Merali u jep vajzave dhe Nerimanit làjmin e gjétjes së gjyshit, por askùsh nuk e béson pasi ajo u trégon që s’do béjë tést ADN-je. Ato i kérkojnë të jetë më e qétë pasi ky rast nuk ka gàrànci.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*