Lule të Vetmuara/ Xhemreja liron Defnen nga bùrgu

Për Songylin, ndàrja nga Gyneji ishte ndër gjërat më të rEnda dhe me të pa parashikuara që ajo ka përjétuar. Duke mos menduar më rikthímin me të, Songyli vendos që ti hédh si mbéturina të gjitha dhuratat që ka marrë nga ai gjatë kohës që ishin në një lídhje. Shoqet e saja mundohen ta ndàlojnë por nuk ia arrijnë dot. Merali arrin të shpëtojë vetëm një arush të madh nga të gjitha ato dhurata që Songyli kishte ruajtur.

Të nesërmen për Songylin mbërrin në postë një letër. E çùditur, Songyli shkon të marrë letrën dhe me shumë kureshtje shkon të marrë zarfin. Me të lexuar letrën, Songyli kupton se atë po e prét babai i saj i cili ka përfùnduar kohën e bùrgosjes dhe do lirohet. Ai i lë të dijë orën dhe vendin kur do dalë nga bùrgu si dhe i shpreh dëshirën për ta takuar të paktën njëherë të vetme. Për Songylin kjo është një trònditje shumë e madhe pasi ajo ia ka vënë vizën babait të saj me kohë.

Nga ana tjetër, fàkti që Xhemreja i ka treguar Defnesë që është e birësuar, ka fùtur zonjën Feride në télashe. Duke mos parë asnjë zgjidhje tjetër, Nazani i shkon pranë Xhemresë me një pròpozim. Fillimisht e lë të dijë se pakujdesia e Feridesë në këtë rast mund ti shkàktojë asaj shkàrkimin nga puna dhe këtë e ka në dorë Nazani. Kjo e fundit, e fton Xhemrenë të bëjë tërhéqjen e padIsë ndàj Defnesë në kËmbim të fjalë së Nazanit se ajo nuk do e shqétsëojë kurrë Feridenë për atë pròblem.

Fillimisht Xhemreja e ndjén të pamùndur ta pranojë atë pròpozim pasi Defneja i ka rrezíkuar asaj jetën me vetëdije të plotë. Nazani këmbëngùl duke dëshiruar lirimin e vajzës së saj derisa arrin ta bíndë Xhemrenë. Të dyja së bashku shkojnë në kòmisàriat që Xhemreja të tërhéqë pàdinë dhe kështu Defne i bashkohet lirisë së saj. Për vajzat, lirimi i Defnesë me dëshirën e Xhemresë do jetë një shòkim i madh.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*