Lule të Vetmuara/ Xhemreja kàp ‘màt’ Nazanin

Vajzat kthéhen në jétimore dhe jo të gjitha e dinë arsyen se përse Songyli është acàruar aq shumë. Në oborrin e jétimores, Kaderi i tregon Ejlylit se çfarë ka ndodhur por nuk ia tregon të gjithë ngjàrjen detàjisht duke e nxjérrë kështu veten hàjdute dhe Songylin me të drejtë. Në një moment, nga dritarja sipër kokës së tyre fillojnë të bíen teshat e Kaderit. Kjo e fundit i përgjérohet Songylit të mos e bëjë por ajo vazhdon me të njëjtin mlléf.

Ndër gjërat që do thýhen do jetë edhe filxhani që Kaderi i kishte dhùruar Songylit që në moshë shumë të vogël kur janë njohur në jétimòre. Në të kishte mbishkrimet më të ndjéra mes dy shoqeve. Në mbrëmjen e asaj dite, teksa vajzat qëndrojnë në dhomë pa i folur Kaderit asnjëra, një pòlic hyn brenda dhe thotë se ka marrë një dònòncím për një bòmbë të vënë në atë ndërtesë.

Nazani ka paguar njerëz që të krijojë këtë situatë që të mund të ketë lirshëm për të hyrë në dhomën e zonjës Neriman. Të alàrmùar të gjithë dalin jashtë dhe présin që pòlicia të gjejë bòmbën në kohë. Nga shpejtimi i vajzave Xhemreja nuk arrin të dalë jàshtë njëherazi me to dhe mbétet brenda. Duke mos pasur shikim, këmbët e çojnë në zyrën e Nerimanit. Ajo dëgjon që dikush tjetër ndodhet aty por personi në fjalë (Nazani), nuk flet asgjë për të mos u dalluar.

Nazani merr të largohet por ajo gòdet pa qéllim Xhemrenë dhe instiktivisht kërkon falje. Xhemreja i tregon të gjitha shoqeve madje edhe Nerimanit se ndonëse nuk e ka parë personin në zyrën e saj, është e bindur që ishte Nazani. Ndërkohë në takimin mes Kemalit dhe Mesudes në vizitat e bùrgut, Kemali qòrton Ashpër Mesuden që ka lejuar Ejlylin të shkélë sërish në shtëpinë e tyre duke e bërë atë fàjtore për vendin se ku ndodhet ai.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*