Lule të Vetmuara/ Xhemre mëson se është trashëgimtare pasurie

Rrjédha e marrédhénies dashurore të Nazanit do shkojë si mos më kéq. Fillimisht ajo nuk e pranon idenë e martesës duke ditur se fëmijët do i vihen kùndër. Për çudinë e Nazanit, shoku saj nuk donte të martohej për dashuri, por për të përfituar nga pasuria saj në kompani. Për të arritur qëllímin e tij, ai ushtron dhùnë ndùj Nazanit dhe e kércénon. Nazani e fut atë në lojë, por gjithashtu vendos t’i tregojë Xhemresë se babai i saj i ka lënë një pasuri të madhe, të cilën nuk ia kanë treguar deri në atë moment.

Ajo pranon se pasuia e Xhemresë është shfrytézuar dhe i është ngrénë e drejta, por tashmë çdo gjë do ndryshojë. Megjithatë, Nazani ende nuk është tërësisht e sinqertë. Ajo ka arritur të marrë e të fshéhë një pjesë shumë të madhe të pasurisë së mbetur. Vajzat, tashmë edhe me rikthímin e Songylit, përjetojnë një gëzim shumë të madh duke menduar se ka shpëtuar nga jeta në konviktin e jetímores, dhe vàrfëria.

Ndërkohë, Banuja dhe Mesudeja i janë fùtur shumë seriozisht biznesit të tyre. Përveç biznesit, duke kaluar më shumë kohë pranë njëra-tjetrës, ato fillojnë të njihen me aspekte të tjera. Për të festuar fitimin e parë të punës, ato vendosin të darkojnë së bashku në një ambjent të thjeshtë. Banu dhe Mesude përmendin vështirësitë e jetës së tyre, dhe për herë të parë, Banu tregon për lindjen e Kaderit; Kaderi është fëmijë i ardhur në jetë si rrjédhojë e një përdhùnimi.

Sipas Banusë, sa herë që shikon Kaderin, ajo ndihet sikur shikon babanë e saj, i cili ia ka shkatérruar rininë duke abùzuar séksùalisht me të. Nga ana tjetër, Mesude dhe Banu e mbajnë Kemalin më larg vetes. Për këtë, ai vendos të hàkmérret. Ato të dyja së bashku do bëjnë një prezantim ushqimesh në shkollën e vajzave të tyre.Nëse ushqimet pëlqehen, do i marrin në punë; nëse jo, hùmbasin mundësinë. Kemali qëllímisht dhe fshéhurazi bën përzíerje të gabùara për t’i hélmuar ushqimet. Kështu, i gjithë Kolegji hélmohet dhe përfùndon në spítal. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*