Lule të Vetmuara/ Vajzat planífíkojnë hàkmàrrjen e Ejlylit

Pas shumë vështírësíve, Elifi gjéndet, por në fùnd të hùmnerés. Ajo dërgohet menjéherë në spítal, i nénshtròhet opéracíonéve, por më kòt. Doktori i jep lajmin e hùmbjes së Elifit, gjë që i shkatérròn të gjithë, edhe vetë Kemalin, i cili vijon të jetë i arràtisur. Dhémbja është shumë e madhe dhe vajzat màrrin një vendim; të bëjnë një plan të detajíshëm, dhe të vràsin Kemalin, për të màrrë gjàkun e Elifit.

Fillimisht vajzat hezítojnë por më pas e bíndin njëra-tjetrën. Songyli kërkon të ndàhet me Gynejin, pa i treguar se çfarë plani do kenë vajzat. Nga djemtë, vetëm Serkani do u bashkohet atyre. Pròblemi është se atyre u duhet një makinë dhe një àrmë, për të çuàr në fùnd planin e tyre. Për këtë, Songyli bën një marrévéshje me Selenin; ajo do ndàhet nga Gyneji nëse Seleni do i sigurojë një àrmë dhe një makinë.

Songlyi nuk dëshiron ta ketë nga pas Gynejin pasi preténdon se së shpejti ajo do jetë një e bùrgosur, së bashku me shoqet e saj. Ajo bën një plan me Meralin, duke përdòrur telefonin e Mertit. Ajo shkruan me të mesazhe, gjòja se ato të dy janë të dashuruar me njëri-tjetrin dhe ndíhen kéq që janë në marrédhénie me dike tjetër. Gyneji i lexon por nuk i beson, ndërsa Songyli làrgohet duke i thënë se nuk ndjén më për të nga ideja që e shikon si fàjtor për vdékjen e të atit.

Serkani nuk arrín të bëhet pjesë e plànit pasi Nazani e mëson këtë dhe i hédh valíum në pijen e tij, duke e lënë në shtëpi, në gjumë. Nga ana tjetër, Topraku bashképunon me polícinë për Elifin, pasi ajo jeton, por nuk duhet t’ia thonë askùjt, që të mos shkojë fjala në vesh të Kemalit. I gjithi është urdhér i polícisë, por Kemali arrín ta mësojë kur Elifi kërkon të takojë Metinin në park, edhe pse e màskuàr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*