Lule të Vetmuara/Vajzat dérgòhen në shkollë me limuzinë

Merali, me idenë, shtýsën dhe nxítjen e Zehrës, shkon në shtëpinë ku jéton gjyshi që kërkon të gjejë mbesën e tij të bràktísur në jétímòre që prej vitit 2000. Merali hýn gàbímisht në dhomën e tij, dhe i mòshuari Sadri përjéton menjéherë një ndjénjë dashurore që e bën të bésojë se ajo është mbesa e shumëkérkuar. Sytë e Meralit i ngjàsojnë menjëherë me ato të birit të tij të ndjérë, dhe Sadri bíndet aq shumë që ajo është mbesa, sa kthén mbrapsht të gjitha vajzat e tjera që kanë shkùar aty për të.

Bashkëshòrtja tij që dikur ka qenë shërbëtorja e Sadrisë, është me të vetëm për pàra dhe nuk déshiron që mbesa tij të gjéndet pasi kështu do hùmbíste një pjesë të pàsùrisë. Por, Sadri është shùmë i dhënë pas Meralit. Ai i kérkon të shpérngùlet menjëherë tek ai dhe ta fàlë veten për gjithë këto vite të hùmbùra. Duke dashur të lumturojë mbesën e tij, ai i dërgon në jétímore një limuzinë, për ta dërguar atë dhe vajzat në shkollë. Të gjithë në jétímore, ashtu si dhe të gjithë në shkollë, shòkòhen nga pamja.

 

Defne dhe Alejna zíéjnë nga inati dhe xhélòzia. Gjyshi që ka gjétùr Merali, bën Defnenë që të méndojë për nënën e sja bíòlògjíke. Ajo kërkon që ta gjéjë me dòémos, me shprésën që mund të jétë e pasur dhe mund të përfitojë nga ajo. Me idenë e Alejnës, ajo hedh një postim në rrjéte sociale, për ta gjétur më shpejt. Alejna krijon një profil të rrémë dhe i shkruan Defnesë, duke e entùziasmùar atë në màksimùm. Sado që Ejlyli i kérkon të mos shkòjë në atë takim, Defne shkòn.

Ajo pérballet me pérqéshjen e Alejnës, gjë që e vrét atë së tepérmi. Por, teksa qàn në mes të rrugës me një pànkàrtë ku shkruan se kërkon nënën e saj biòlògjike, asaj i afròhet pranë një gazetar. Ai i ofròn mùndësinë që këtë ta bëjnë rapòrtazh në gazetë pasi do mbërrijë më shpejt tek nëna saj, dhe ashtu bëjnë. Nga ana tjetër, në festën e ditëlindjes, Merali léxon létrën nga djali i Sadriut dhe kùpton që mbesa e kërkùar është Kaderi. Merali mérr t’ia thòtë por e ndàlon Zehra.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*