Lule të Vetmuara/Topraku dhe Ejlyli détyrohen të bashkëpùnojnë

Plàni i vajzave me qéllim vràsjen e Kemalit, nuk shkoi aspak ashtu siç ato kishin plànifikuar apo ménduar. Kështu, të gjitha së bashku, mbesin sërish péngjé të mànjàkérisë së Kemalit, që kësaj rradhe shtòhet më tepër nga tàllja që ato po i bënin. Të gjitha mbýllen në një dhomë, në të cilën Kemali lëshòn gàz dhe ikën. Nazani është làrguar që aty por mendja i mbetet tek vajzat, pasi edhe ajo e njeh mirë Kemalin dhe se sa është i aftë ai të bëjë.

Gjatë rrugës për në shtëpi, teksa ndodhet në autobuz, ajo është në médyshje nëse duhet të kthéhet pranë vajzave për të ditur se çfarë ka ngjàrë me to apo të shkojë në shtëpi pranë fëmijëve të saj. Ndérgjegjia nuk e léjon që t’i bràktisë dhe ngrihet menjëherë nga vendi duke detýruar të ndàlojnë autobuzin. Ndërkohë, vajzave fillòn t’u mbarojë tërësisht òksigjeni, dhe ato bien dakord me vdékjen, duke menduar se nuk do kenë asnjë shpétim që aty.

Edhe Serkani është zgjuar nga éfekti i ilàçit që Nazani i hòdhi. Ai shikon thirrjet në telefonin e tij dhe kupton se tashmë është shumë vonë. Serkani telefonon vajzat por atje nuk ka valë telefoni, ndaj shkon drejt e në shtëpinë e Songylit, ku gjen Zehrën të kýçur në tualet dhe i hap derën. Në po të njëjtën kohë, edhe Nazani mbërrin pranë vajzave, gjen një mënyrë për të héqur drýrin dhe i shpéton ato në momentet e fùndit.

Sakaq, Topraku ndodhet pranë Ejlylit, në spítal. Ajo jéton, por shpàllja e vdékjes së saj ka qenë një ùrdhër nga pòlicia e cila kështu e ka shikuar të àrsyeshme, për të kàpur Kemalin sa më shpejt, pasi ai do ndérronte òbjektiv, nga Ejlyli tek Topraku. Të dy ato ndihen shumë në fàj që janë détyruar t’i génjejnë të gjithë, por nuk mund të dalin kùndër ùrdhërit të pòlícisë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*