Lule të Vetmuara/ Songyli zgjedh të atin e saj

Sadullahu, babai i Songylit qéndron pa fjalë përbàllë pròpòzimit të Hikmetit, àrmikut të tij të hapur. Ai nuk e koncépton dot që vajza tij me të cilën është bashkuar pas kaq vitesh, të lërë gjithçka e të martohet me një person që nuk e do dhe nuk e njeh. Kështu, të vetmen zgjidhje ai shikon vetëvràsjen. Sadullahu plàgos veten me thíkë, me qéllim vràsjen. Ai shtríhet në dorë pa ndjénja.

Hikmeti me Songylin e dërgojnë menjëherë në spítal. Pas opéracíonit, gjendja e Sadullahut bëhet më mirë. Megjithatë, Songyli mbétet mes Hikmetit dhe polícisë. Ajo dëshiron të tregojë se si qëndron e vërteta, por Hikmeti e mòhon. Songyli mundohet ta bindë Hikmetin se as martesa dhe as vràsja e të atit nuk do e kthéjë në jetë të ndjérin, por më kòt. Ai është i vendòsur.

Nga ana tjetër, Ferideja me Toprakun vazhdojnë të kenë mòsmarréveshje mes njëri tjetrit, ndonëse fillímisht duken si gjëra të vogla. Ozlemi lëviz çdo gùr që ka në dorë, për t’i ndàrë ato të dy nga njëri-tjetri, pasi është fíksuar tepër pas Toprakut. Me fjalë të vogla, këshilla të kéqia dhe transmétime të shtrémbéruara bisédash, ajo nuk i lé ato të dy të jenë të ngròhtë me njëri-tjetrin.

Sakaq, Songyli mbétet tërësisht pa zgjidhje. Ajo nuk mund ta lërë babain e saj të fíket para syve, ndaj pranon të martohet me nipin e Hikmetit, të cilin kùrrë nuk e ka parë. Duke qenë se është nën moshën adùlte, asaj i duhet të présë disa muaj derisa të mbùshë 18 vjeçe. Por Hikmeti nuk e merr parasysh. Kujdestaria e Songylit është në duart e zonjës Neriman dhe nga ajo duhet ta marrë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*