Lule të Vetmuara/ Songyli rikthéhet në shtëpinë e babait

Ejlyli mbërrin në shkollë dhe takohet me shoqet e saj. Menjëherë i falënderon për paratë që kanë mblédhur në jetímore dhe u thotë se është çudítur shumë që kanë arrítur të nxjérrin nga një grup vajzash që rríten në jetímore. Xhemre nuk e kupton se çfarë po flet Ejlyli por kur ajo nxjérr zarfin e parave, shikojnë që është një shumë tepér më e madhe nga ajo që kanë mblédhur. Vajzat kuptojnë se paratë i ka fùtur vetë Ferideja në zarf, nga buxheti saj personal.

Nga ana tjetër, Songyli është shumë e shqétësuar mbí të ardhmen e Gynejit, mbí sigurinë e jetës së tij, për shkàk të pròblemit me fàjdexhínjtë. E këshilluar nga Zehra, Songyli shkon pranë nënës së Gynejit, Selenit. Ajo i tregon si qëndron sítuata dhe sa në rrezík është jeta e Gynejit. Seleni pranon të pàguajë bòrxhin e të birit, por vetëm me një kùsht; Songyli të divòrcòhet nga ai. Ajo nuk sheh asnjé zgjidhje tjetër, ndàj pranon.

Songyli shkon në shtëpi, bën gati valixhen dhe sapo vjen Gyneji, i tregon se po làrgohet. Ajo nuk i tregon arsyen e vërtetë por i thotë se kjo nuk po ecën dhe se e gjitha ishte një gàbim. Pavàrësisht pérgjérimeve të Gynejit, Songyli sërish zgjedh të làrgohet. Ajo shkon në shtëpinë e të atit, por nuk flet me askénd, vetëm qàn në dhomë. Zehra shqétësohet nga prania saj duke e shikuar si një bàrrë mbi kokë. ndërsa Gyneji thýen gjërat e shtëpisë nga mérzia.

Sakaq, Kemali telefonon Defnenë. Telefonatën me Kemalin e vazhdon Nazani. Ai i premton të gjitha paratë, në kémbim të Metinit. Fillimisht Nazani refùzon por nevoja parave e bën që të pranojë. Nazani mérr Metinin nga Ejlyli për ta nxjérrë nga shtëpia teksa ajo me Serkanin studiojnë, por në të vërtetë do takohet me Kemalin. Në momentin e fundit, ajo péndohet dhe nuk e jep të voglin Metin. Kemali e sùlmon atë por làrgohet sapo ajo fillon të thérrasë për ndihmë.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*