Lule të Vetmuara/ Songyli merr dhuratë të madhe nga babai saj

Poshtérimi që Defne i bëri Songylit në mes të ballos, e bëri atë të ndíhet aq kéq sa të héqë dorë nga shkolla. Të nesërmen në mëngjes kur të gjitha vajzat ngríhen për në shkollë, Songyli qëndron në shtrat, ndonëse e di se babai saj nuk ka bërë gjë. Ato nuk pranojnë që shoqja tyre të qëndrojë si një déshtake në dhomë e Defneja t’i gëzohet planit që i funksíonoi. Pas shumë këmbéngùljesh, vajzat arrijnë ta bíndin që të shkojë me ta në shkollë.

Nga ana tjetër, Nazani arrin të mësojë se Kemali e ka màshtruar por nuk reàgon menjëherë. Ajo telefonon Kemalin por nuk i lë të dijë menjëherë se e ka zbùluar të vërtetën. Ndërkohë, ajo mérr babain e Songylit për të shkuar në komísaríat pasi u duhet të rregullojnë padínë që ka bërë Defneja. Në të dalë nga komísaríati, ai kërkon diçka nga Nazani, të cilën ajo e pranon. Për më tepër, bëjnë një fotografi së bashku dhe ia dërgojnë Kemalit.

Menjëherë pas komísaríatit, Nazani shkon në shkollë dhe hyn në klasën e së bijës ku ndodhet edhe Songyli. Ajo shpjegon se ka ndodhur një kéqkuptim dhe se babai i Songylit nuk është àspàk hàjdut apo të ketë cénuar familjen e tyre. Nazani i kërkon të bijës t’i kërkojë falje publikisht Songylit, por ajo nuk pranon kùrrsesi. Kështu, Nazani mbétet e détyruar ta kryéjë vetë atë punë.

Para të gjithëve, Nazani kërkon falje në emër të së bijës, Defnesë, duke rithéksuar se e gjitha ka qenë një kéqkuptim. Kjo do lumturojë tepër Songylin si dhe shoqet e saj. Sakaq, ndihmësja e vajzave në konvikt, zonja Hedije, do dalë për herë të parë në një takim dashuror, me Rrustemin, rojen e jetímores. Ajo kërkon mendimin e vajzave për të zgjédhur veshjen pasi është shumë e emocíonuar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*