Lule të Vetmuara/Songyli fàjëson Meralin

Zonja Neriman është ngrìtur për të bërë kòntroll të rrèptë në jétìmore. Sapo hyn në dhomë, ajo pyet për Kaderin, por vajzat nuk mùnd të japin përgjigje. Të zèna ngùshtë, ato telèfonojnë Meralin për ta pyetur se çfarë ndòdhi me Kaderin, nëse është ende atje apo po kthèhet për në jétìmore. Merali fillon të bèrtàsë në tèlefon sepse të gjithë i perméndin gjëra për të cilat ajo nuk është pérgjègjëse dhe nuk mbàn mend asgjë. Teksa janë ende në tèlefonatë, në vilë vjen pòlìcia që ka làjmëruar Maxhideja.

Harika u trégon pòlìcëve se pak më parë, Merali ishte e mbùluar në gjàk, madje sjell edhe rrobat e gjàkòsura të saj. Këtë e dëgjojnë vajzat përtej telefonit të cilat mèrakosen së tepërmi. Ato duan të shkojnë menjëherë pranë Meralit por Nerimani nuk i lèjon dhe as që u béson se ka ndòdhur diçka e tillë. Ejlyli dhe Xhemreja tèntojnë edhe të arràtisen, por Nerimani i kàp ato. Gjatë asaj kohe, kanë làjmëruar Songylin, e cila ka shkùar me të shpèjtë në vìlë, në momentin që arrèstuan Meralin.

Nga ana tjetër, ndodhet Nazani me Defnenë. Kjo e fùndit, ka bërë një listë me personat që janë sjellë shumë kèq me to në kohën e vàrfërisë, dhe u kanë kthyer shpinën. Sipas Defnesë, ato do tèntojnë të afrohen sërish, dhe ato jo vetëm nuk dùhet t’i prànojnë më, por edhe duhet të hàkmerren ndaj tyre që i bràktisën dhe nénçmùan. Për këtë, bie dakord edhe Nazani. Madje, i kërkon që përveç tyre, të shtojë zonjën Neriman në krye të listës, sepse me të ka shumë hèsape të pambýllura.

Ndërkohë, Merali dërgohet në pòlìci dhe mëngjesi zbàrdh menjëherë. Të gjithë ndodhen pas dhomës ku ajo po merret në pýetje. Sapo Merali del që aty, Songyli i vihet nga pas duke i bèrtitur dhe pyetur se ku e ka fshèhur Kaderin. Vajzat e tjera i kërkojnë Songylit të kujtohet se çfarë po bën, pasi bëhet fjalë për shoqen e tyre dhe Merali kùrrsesi nuk mund t’i bëjë diçka Kaderit. Ejlyli làrgohet me të shpejtë që aty, dhe shkon tek kòmìsar Aliu, të cilit i shpjègon situatën me detaje dhe ai pranon të ‘ndërhýjë’ duke dhènë ndìhmën e tij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*