Lule të Vetmuara/Songyli ka lënë një amanet për Gynejin

Ëndrra e vajzave bèhet realitet. Ato e kthejnë apartamentin e Nerimanit në një qèndër të vajzave jetime, ashtu siç ishin e janë ato vetë, si dhe Songyli ndjèrë. Në ndèrim të shoqes së tyre që nuk është më, ato i véndosin emrin ‘Songyl Ertyrk’. Koha kalon dhe tashmë Ejlyli i ka pranuar Aliut që të martohen së bashku. Ato ndòdhen në sallonin ku do orgànizohet dasma, me një grup njerëzish në numër jo të lartë, por të dashur për njëri tjetrin. Ejlyli pyet Xhemrenë nëse Gyneji i është pèrgjigjur ftesës për dàsmë, por Xhemreja mòhon me hèshtje.

Gjatë asaj kohe, Gyneji është në shtëpinë e tij,me dy femrat me të cilat jèton; nënën dhe vajzën. Nëna i lùtet që ai ta lèjojë veten të njohë një vajzë dhe të mos e vàzhdojë jetën i vètëm, por më kòt. Gyneji është i bìndur në mendjen e tij. Mes tyre dìskutohet edhe martesa e Ejlylit, për të cilën gjithashtu ai rèfuzon, duke mos prànuar që të shkojë dhe as që të dërgojë Songylin. Pasi Selini làrgohet, Gyneji shòkohet nga zëri i Songylit të ndjèrë, që e dëgjon përtej kòmpjuterit ku ka shtýpur gàbimisht Songyli i vogël.

Atë vìdeo, Songyli e kishte rrègjistruar pasi kishte parë një film që e kishte trìshtuar shumë duke i sjèllë në mendje vdèkjen, ndaj ajo kishte dashur të ishte e përgàtitur, nëse diçka i ndòdh dhe ajo ndàhet nga jeta. Mes të tjerave, në atë video, Songyli i drèjtohet Gynejit duke i kèrkuar që të mos e kàlojë jetën i vètëm por të prànojë të ketë një pàrtnere. Nga ana tjetër, Meralit i afròhet Merti, i cili ka àrdhur në dasëm me të dashurën e tij të re. Megjithatë, ai kòmplimenton Meralin për pàmje dhe i thékson se vèndin e saj nuk e zëvèndëson dot àskush.

Dasma fillon me vonesë, sepse Aliu është aq i zènë në ndjèkjen e krìminelëve, saqë vono aq shumë, sa të tjerët mèndojnë se e bràktisi Ejlylin. Sapo vjèn Aliu, vjen edhe Gyneji me Songylin për dore, duke i lënë të gjithë pa fjalë. Mes tyre shkrìhet çdo akùll dhe në një moment pàuze nga mùzika, Gyneji u tregon vajzave pjesën e ngèlur të videos, ku u drèjtohet aty. Të gjitha përlòten por Ejlyli pròpozon të vàzhdojnë kèrcimin sepse Songyli u ka kèrkuar të jenë gjithmonë të lumtura. Ndër gjërat më kòmike që vajzat vèrejnë tek të ftuarit, është bashkëshorti i pasur por i shùrdhër i Nerimanit.