Lule të Vetmuara/ Songyli godét me shùplakë Kaderin

Banuja është zhvéndosur tek Mesudeja në dhomën e saj me qéra. Gjatë ditës atë vjen ta vízítojë një çift se duken se janë në të njëjtën moshë me Banunë. Për të pasur një bisedë më të fshéhtë, ajo nuk i prét në sallon por në dhomën e saj. Mesude ténton të pérgjòjë nga përtej derës por më kot. Brenda dhomës Banuja diskuton me çiftin shumën në kémbim të së cilës do u japë fëmijën që ka në bark me kushtin që të lindë i shëndetshëm në fùnd të muajit të nëntë.

Ndërkohë vajzat ndodhen në shkollë në pushimin mes orëve. Pranë Xhemresë afrohet Emine. Me lòt në sy ajo i tregon se atyre u ka ardhur koha të ndàhen pasi tashmë Emine do transferohet për në një tjetër qytet, larg Stambollit. Nëna e Eminesë është sémuré dhe ka nevojë që dikush ti qëndrojë pranë e ti bëhet ndihmë. Vajzat e tjera afrohen, dëgjojnë se çfarë po ndodh dhe me lòt në sy bëjnë një përqafim grupi.

Pas mësimi, të gjitha vajzat dalin sërish në rrugë për të vazhduar me shitjet e tyre. Ato shpresojnë të mblédhin ara mjaftueshëm çdo herë për të frekuentuar vazhdimisht kursin e shtrenjtë të matematikës. Sakaq, Xhenku ka ndjékur Kaderin dhe ka kuptuar që ajo nuk është e regjistruar se nuk është e regjistruar në asnjë lloj kursi. I révòltuar ai kërkon shpjegim nga Kaderi e cila ndodhet pranë Songylit dhe Xhemresë.

Songyli dëgjon të bértíturat mes tyre dhe afrohet për të pyetur se çfarë ka ngjarë. Kur mëson se si qëndron puna,Songyli i jep Kaderit një shùplakë të fòrtë. Përveç kësaj, edhe Ejlyli do përjetojë një ngjàrje të réndë atë mbrëmje. Teksa qëndron me Lalinin në sallën e studimit, një postë vjen në emër të saj. E çuditur Ejlyli shikon që brenda pakos, është një lojë në formë zogu dhe nuk arrin të kuptojë asgjë. Lalini e shikon dhe i thotë se këto lloj statujash të vogla mbahen pothuajse në të gjitha bùrgjet. Kështu merr vesh nga kush i ka ardhur ajo ‘dhuratë’

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*