Lule të Vetmuara/Songyli génjén Gynejin

Vajzat mbërrijnë në shkollë me limuzinë, duke tërhéqur vëméndjen e të gjithë të tjerëve, veçànërisht të Defnesë dhe Alejnës. Ato nuk mund ta bésòjnë që àrmíket e tyre të hàpura, po u bëjnë ‘show’ para syve. Merali është mëse e lumtur që tashmë kanë mùndësi për t’i ulùr vajzat që gjithnjë janë mùnduar t’i pòshtëròjnë. Duke parë Meralin dhe gjyshin e saj të pasur, Defne fillon të méndojë se edhe nëna saj mund të jetë shumë e pàsur, ndaj duhet që ta kérkojë një minutë e më parë.

Për ta gjétur sa më parë, Alejna i pròpòzon që njoftimin ta shpërndàjë në rrjéte sòciale, pasi janë të aksésueshme nga të gjithë dhe mund të mbérrijë më shpejt tek prindi saj bíòlògjik. Nga ana tjetër, Songyli ndodhet në shtëpi dhe sapo bëhet gàdi për të kryer pàgesën e provimit për universitet, kupton që paràtë nuk janë aty ku i ka lënë Gyneji. Ajo pyet Zehrën nëse i ka parë, dhe kjo e fundit e pranon se i ka màrrë atë para dhe ka blerë ëmbëlsirën për të cilën i kishte shkuar mendja.

 

Songyli e krítíkòn por Zehra nuk ndíhet aspak në fàj. Ajo méndon të telefonojë Meralin që t’i kérkojë asaj pàra, por nuk e gjén dot gùximin që t’i thotë. Ndaj, Songyli shkon të bëjë rrégjístrimin, por vetëm për Gynejin, duke mos i mjàftùar pàratë për vete. Ndërsa vajzat, shkojnë në vilën e gjyshit Sadri pasi përfùndojnë shkollën, por nuk mirëpríten aspàk nga Maxhideja. Kështu, të gjithë làrgohen dhe Merali mbétet vétëm. Ajo nuk është aspak e qétë dhe u kérkon që të bëjnë téstin e ADN-së por askùsh nuk prànon.

Sadri i kérkon Meralit që të shpërngùlet në shtëpinë e tyre, por ajo déshiron që të presë moshën madhore pasi pak ditë e ndàjnë nga të qénurit 18 vjeçare. Me të shkuar në jétímòre, vjazat shikojnë një kamion të madh që ka sjellë mobilje të reja vetëm për Meralin. Feride nuk është dakòrd që të bëhen diféréncime mes vajzave, por nuk ka fòrcë që të véndosë. Nga ana tjetër, Songyli detýrohet të génjéjë Gynejin për rrégjistrimin në pròvim, pasi nuk mund t’i thotë që i ka shpénzuar Zehra ato pàra.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*