Lule të Vetmuara/ Songyl dhe Gynej mbésin të pastrehë

Pavàrësisht çdo gjëje që po ndodh, Songyli dhe Gyneji nuk héqín dorë nga martesa tyre. Të rréthuar nga miqtë më të afërt, Gyneji dhe Songyli nénshkruajnë librezën e martesës duke pranuar njëri-tjetrin për bashkëshort e bashkëshorte. Shoqet, me shumë vështírësi kanë arritur t’i bëjnë paksa makíjazh Songylit. Kjo e fundit, teksa nënshkruan, mendon sikur pranë vetes ka edhe Ejlylin.

Lajmi i martesës duhet të mbërríjë edhe në familjet e tyre. Fillimisht ato shkojnë tek nëna e Gynejit, zonja Selin. Ajo fillimisht mendon se është shàka por kur kupton se është e vërtetë, acàrohet edhe më tepër dhe ia hédh të gjithë fàjin Songylit duke e akùzùar për mashtrím ndàj të birit. Të zhgénjyer nga Selini, ato provojnë t’i thonë Sadullahut. Pasi mëson se çfarë kanë bërë, Sadullahu mòhon ta ketë Songylin vajzë.

Shumë e lénduar nga fjalët e të atit, Songyli me lòt në sy i thotë se ai nuk ka qenë kùrrë prezent në jetën e saj, ndàj nuk do bënte diferencë nëse nuk do ishte edhe tani. Kështu, të dy làrgohen nga familjet por nuk kanë se ku të stréhohen. Shtëpia që u hap dyert në këto momente kaq të vështíra, është shtëpia e Feridesë dhe Toprakut. Ato kalojnë natën në atë shtëpi por kanë nevojë për një zgjídhje më konkrete.

Nga ana tjetër, Kemali u tregon një adresë si vendndodhje e Ejlylit dhe të entuzíazmuar të gjithë nisen për atje. Polícët, Ferideja, Topraku dhe fëmijët shpresojnë për deri në moment të fundit, por më kòt. Kemali i ka màshtruar. Sakaq, Defneja nuk e pranon dot të qëndrojë me génjeshtrén e Nazanit që mòhon paratë. Ndaj, ajo krijon një plan të sajin, për t’i màrrë mízorisht ato para. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*