Lule të Vetmuara/ Songyl dëgjon planet djàllëzore të Zehrës

Është mbrëmja e ndërrímit të viteve dhe Nazani po darkon me fëmijët e saj, por mendja i shkon tek Byshra dhe veprimi saj altrùist në lídhje me Mesudenë. Ajo ngríhet nga sofra, përgatitet disa pjata me ushqim dhe shkon në shtëpinë e saj. Nazani nxjérr jashtë Kemalin dhe ushqen Mesudenë me duart e saj. Po atë mbrëmje, Songyli feston me babanë e më pas shkon në jetímore, për të kaluar natën me vajzat që i konsideron si motrat e saj.

Të nesërmen, Kemali largon nga shtëpia Byshren së bashku me Metinin, djalin e vogël. Në mes të dimrit, ai i urdhéron të qëndrojnë në parkun e lodrave deri në mbrëmje. Pas largimit të tyre, telefonon Ejlylin duke e alàrmuàr për gjéndjen e të ëmës. Ejlyli shkon me vrap dhe sërish përbàllet me një tjetër tentàtivë për përdhùnim. Ejlyli arrin ta léndojë paksa Kemalin dhe më pas hédh véten nga dritarja për të shpétuar.

Mesudeja përveçse bëhet dëshmítare e gjithë ngjàrjes, gjithashtu dëgjon dhe shikon Kemalin i cili vetë i afrohet, i thotë se Ejlyli gjithnjë ka pasur të drejtë dhe se ai vetëm Ejlylin ka dashur, ndàj ka qëndruar me Mesudenë. Kjo do e réndojë shumë zemrën e Mesudesë por sërish është e pafuqíshme të veprojë. Ndërkohë Ejlyi ndodhet në mes të rrugës, nuk mund të dùrojë më dhe qàn me dénese.

Sakaq, Songyli është me Sadullahun në shtëpi kur u vjen një pako me ushqime specíale nga Trabzoni. Ajo shkon t’i dërgojë një qese Zehrës por bëhet dëshmítare e një bisede mes saj dhe të bijës, ku i thotë se mjafton martesa me Sadullahun për ta kaluar shtëpinë në pronësinë e saj e më pas të ridërgojnë Songylin në jetímore. Kjo e fundit i tregon babasë për bisedën që dëgjoi, por ai sërish beson Zehrën. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*