Lule të Vetmuara/ Serkani génjen Ejlylin nga dhémbshuria

Ejlyli, duke mos patur asnjë zgjídhje tjetër, mbétet e vetme në shtëpinë e nënës së saj, duke u kujdésur për Byshren dhe Metinin. Në tokë, ajo shikon njòllën e gjàkut të Mesudesë, të mbétur nga nata kur ndodhi tmérri mes saj dhe Kemalit. Me lòt në sy ajo ulet ta pastrojë, duke puthur tokën e duke thérritur nënën e saj. Byshra i ndodhet pranë dhe të dyja i premtojnë njëra-tjetrës se do e kalojnë edhe këtë testim të jetës.

Por, nuk mjàfton me kaq. Kemalit i shkon informata se ku dhe me kë po jeton Ejlyli. Ndàj, ai e telefonon atë duke e tmérruar, pasi i thotë se së shpejti do jenë së bashku dhe nëse ajo do pranojë, edhe do martohen. Duke qàrë e duke péshtýrë telefonin, ajo màllkon Kemalin. Më së shumti, Ejlyli fríkësohet pasi ai i thotë se është rikthýer në stròfkën e tyre të dashurisë dhe kështu Ejlyli mendon se ai ndodhet diku jashtë duke e vëzhguar.

Nga gjéndja psíkologjíke shumë e rénduar, ajo arrín të lídhet me Serkanin i cili i gjéndet pranë menjëherë nga dashàmirësia dhe dhémbshuria. Ejyli e pyet nëse ai e dashuron ende dhe duke e parë në atë gjéndje, Serkani i përgjigjet me ‘Po’. Ajo shqétésohet edhe për Xhemrenë dhe kërkon të dijë nëse Xhemreja ndjén për të por Serkani e mòhon. Kështu, Ejlyli qétésohet dhe rikthéhet në krahët e Serkanit.

Nga ana tjetër, Seleni shkon në shtëpinë e të birit, Gynejit, por gjen vetëm Songylin. Ajo shikon që Songyli ka në dorë një unazë me gur të çmuar dhe pyet se ku i ka màrrë paratë Gyneji. E padítur se çfarë po ndodh, Songyli i tregon génjeshtrén që Gyneji i ka thënë asaj, duke mos e ditur se ka qenë génjeshtér. Seleni i tregon gjithë të vërtetën dhe kështu mes Gynejit dhe Songylit ndodh një përbàllje e fòrtë dhe e réndë.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*