Lule të Vetmuara/ Sadullahu shpëton Songylin

Gyneji nuk arrin të gjejë paratë që i kërkohen, pavàrësisht se provon të bàstísë një market. Por, ai nuk është i tillë dhe u làrgua pa màrrë paratë që i duheshin për shpëtimin e jetës së vajzës që ai do. Tashmë ai ka lajmëruar edhe Sadullahun për situatën që u ka ngjàrë. Ai shkon menjéherë në shtëpi dhe e vetmja zgjídhje që mendon, është t’u dorézojë tapinë e shtëpisë, por gjen përbàllë Zehranë.

Ajo nuk e jep tapinë në asnjë mënyrë dhe thotë se kjo është e drejta saj pasi shtëpia është e saj. Ai sërish ténton t’ia màrrë, por më kot. Zehra mendon vetëm për mirëqenien dhe sigurinë e saj. Duke mbétur pa zgjidhje, Sadullahu mérr një thíkë nga shtëpia dhe niset për në shtëpinë e Gynejit. Në derë, gjen Kaderin, Xhemrenë dhe Meralin. Të gjitha janë të shqétësuara për çfarë po ndodh.

Sadullahu hyn brenda dhe gjen fàjdexhínjtë që i kanë drejtuar armën Gynejit. Ai ndërhyn për t’i ndàrë, por përfùndon duke mbétur vetë i plàgosur. Menjëherë Sadullahu hùmbet ndjénjat dhe Songyli e alàrmuar thérret ambùlancén. Fàjdexhínjtë làrgohen me të shpejtë ndërsa të gjithë shkojnë në spítal për të shoqëruar Sadullahun. Zehra vazhdimisht fàjëson si Songylin, ashtu edhe Gynejin.

Së bashku me të tjerët, në spítal shkon edhe nëna e Gynejit, Seleni. Djali saj është shumë i lëndùar nga ajo, pasi nuk e besoi, nuk i dha paratë dhe ngjàrja shkoi në këtë pikë. Ajo kërkon falje duke thënë se nuk mùnd ta besonte se situata kishte agràvuar në këtë pikë. Nga ana tjetër, Serkani vijon të jetë ende i prékur nga nëna e tij, Nazani, e cila pavàrësisht se kërkon shumë falje, nuk arrin të fitojë faljen e të birit.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*