Lule të Vetmuara/ Sadullahu rikthén Songylin në shkollën e saj

Làrgimi i Songylit nga shkolla ishte një fatàlitet për të dhe sidomos për Gynejin. Ajo nuk pranon në asnjë mënyrë që të regjistrohet në një shkollë tjetër dhe kështu mbàn qëndrim ndaj të atit. Duke mos parë zgjídhje tjetër, mësues Topraku dhe Serkani shkojnë pranë Sadullahut në shtëpi. Ato i kërkojnë leje vetëm për t’ia sqàruar se Songyli është térésisht pa fàj dhe nuk duhet ta ngàrkojë me rrískun e shkatérrímit arsimor.

Pas shumë fjalëve të Toprakut dhe Serkanit, si dhe sjelljes së Songylit, Sadullahu lejon vajzën e tij që të vazhdojë shkollën aty ku ka qenë, por me një kusht; të mos takohet me Gynejin për asnjë arsye. Të gjithë i gëzohen këtij lajmi, por një pjesë të mendjes e kanë ende tek Ejlyli, me të cilën nuk kanë folur prej kohësh. Por tashmë nuk është vetëm Ejlyli e hùmbur, por edhe nëna saj.

Kemali e ka larguar atë nga shtëpia pa i treguar askùjt se do e màrrë apo se ku do e çòjë. Këtë e flet vetëm me Ejlylin e cila gjithsesi ndodhet mes hekurave të shtëpizës së tij dhe nuk mund të komunikojë me askénd. Polícia vazhdon kërkimet por asgjë e re. Ferideja me vajzat mësojnë se Atakani nuk ka shkuar fare në shtëpizën e tij verore, ashtu siç Ejlyli i ka thënë se do bëjnë.

Nga ana tjetër do jetë gjýqi i Meralit ndaj Mertit. Ajo mendon të ardhmen e saj, ofertën që i dhànë për të ndjékur mësime profesionale mbí muzikën që ajo aq shumë e do. Duke u përfshírë edhe ndjénjat që Merali ende ka për Mertin, ajo vendos që ta falë Mertin dhe të tërhéqë akùzat që kishte bërë ndàj tij. Këtë lajm të Meralit e krítíkojnë të gjithë nga ana saj por ajo sërish nuk tërhíqet.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*