Lule të Vetmuara/ Ozlemi kërkon falje nga Topraku

Ozlemi dhe tentàtiva e saj u bë e ditur edhe për vajzat e jetímores, pasi Ferideja zgjodhi të ndànte me to hàllin që i kishte rënë përsípër me të. Të nesërmen në shkollë, vajzat mësojnë që Ozlemi ka shkuar në zyrën e mësues Toprakut dhe menjëherë shkojnë edhe ato në zyrë, duke përdòrur justífikíme të kòta pasi kanë fríkë se Ozlemi sërish po thùr ndonjë plan. Ozlemi ka shkuar pranë Toprakut për të kërkuar falje për gjërat e pahíjshme që ka bërë. Ajo shpréhet se në të vërtetë, është bërë xhéloze që askush nuk e ka dashur atë vetë, ashtu siç ai e do Feridenë, por jo se është dashuruar pas tij.

Nga ana tjetër, Mesude del nga komísaríati, e mërzítur për të bijën dhe marrédhénien e pangushëllueshme që ka me të. Ajo ende mendon që Ejlyli është xhéloze për të dhe Kemalin. Rrugës për në shtëpi, Mesude shikon Nazanin duke pastruar tavolinat e një lokali të vogël. Ajo i afrohet dhe kështu mëson se Nazani po punon si lavapjatëse, ndërkohë që gjithmonë e ka ulùr vetë Mesudenë për faktin që punon si pastruese. Megjithatë, në kushtet që ndodhet, Nazanit nuk i mbetet tjetër veçse t’i lutet Mesudesë që këtë të mos e mësojnë kùrrsesi fëmijët e saj, pasi nuk do e përbàllonin dot, veçanërisht Defneja. Mesude i premton se nuk do flasë.  

Sakaq, Songlyi shkon të takojë babanë e saj në punë, pasi ajo mbàron shkollën. Në vend që ta gjejë si çdo herë në punën e tij të zakonshme, ajo e shikon babanë që ka hípur në një vend shumë të rrezíkshëm. Menjëherë krítíkon nënën e Gynejit, Selinin, por më kòt. Ajo i ka dhënë urdhér Sadullahut ta mbàrojë atë punë, përndryshe do e héqë fare nga puna. Songyli flet shumë ashpér pasi shikon që babai saj po shfrytézohét. Ajo madje godét edhe zonjën Selin. Kjo e fundit menjëherë transmeton lajmin tek i biri saj duke u ankùar për Songylin.

Ndërkohë, Merve ka filluar të gjùajë Serkanin, duke parë hapësirë mes tij dhe Ejlylit pasi së fundmi ishin gríndur. Merve i bën të ditur Ejlylit se në mbrëmje do shkojë të studiojë me Serkanin në shtëpinë e tij. Duke mos qenë ende të pajtuar, Serkani nuk e flet dot me Ejlylin. Kjo e fundit largohet me shoqet për në jetímore por mendjen e ka tek Serkani. Ajo nuk gjen zgjidhje tjetër veçse t’i kërkojë Mesudesë të shkojë deri në shtëpinë e Serkanit për të konfirmuar nëse ka ndonjë shoqe pranë apo jo. Ejlyli merr konfirmimin dhe niset bashkë me Songylin për të larguar Mervenë që aty. Skénat e saj të xhélozísë e bëjnë shumë të lumtur Serkanin. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*