Lule të Vetmuara/ Nerimani nuk e pranon Ejlylin në jetímore

Seleni e ka shpréhur qartazi mòspélqimin e saj për Songylin dhe kundérshtímin për martesën me të. Kështu, ajo ka véndosur të mos i lërë të qetë derisa të arríjë t’i ndàjë, pasi mendon që Songyli është me të vetëm për paratë dhe do e shfrýtëzojë. Për këtë arsye, ajo kërkon që t’ia shtòjë vështírësitë aq shumë, sa ai të detýrohet të kthéhet tek nëna saj në mùngesë të parave.

Plani i saj i rràdhës, është të bëjë çmòs për ta débuar atë nga puna. A do ia dalë? Sakaq, Kemali kërkon të màrrë Metinin dhe të làrgohet së bashku me të. Ndàj, Mesude dërgon Byshren tek halla e saj, në një qytet shumë larg nga Stambolli. Ajo do përgàtisë një kùrth për Kemalin, duke mos ia dhénë asnjérin nga fëmijët. Nazani i kujton Mesudesë se nuk ia del dòt me Kemalin, por ajo është e bíndur.

Sakaq, Ejlyli është e vendosur që të làrgohet nga shtëpia e nënës së saj por nuk ka askùnd tjetër ku të shkojë, veçse sërish në jetímore. Përbàllë saj, del Nerimani. Ajo shprehet se jetímorja nuk është hotel ku ajo mùnd të ndàlet dhe të qëndrojë si të dojë. Por, Ejlyli nuk ndàlon së pérgjéruari. Ajo thotë se nuk ka asnjë stréhë tjetër, por Nerimani nuk mérr asgjë parasysh.

Nga ana tjetër, Songyli dhe Gyneji kërkojnë të mblédhin të gjithë shoqërinë e tyre të ngùshtë, për t’i ftuar për darkë në shtëpinë e tyre. Edhe pse shpénzimet e tyre janë të rénda pasi puna është shumë e pakët, ato kërkojnë që të ndàjnë çdo gjë me to. Në derën e shtëpisë, ka shkuar edhe Sadullahu, fshéhurazi, dhe ka lënë disa qese me ushqim duke pasur dhémbshuri për të bijën. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*