Lule të Vetmuara/ Nerimani merr rryshfetin e rradhës

Defne i víhet nga pas Xhemresë duke e poshtéruar gjatë gjithë kohës, për fàktin që ajo nuk shikon dot. Ndonëse Xhemreja i kërkon që ajo të ndàlojë pasi po bëhet shumë ofénduése, ajo sërish vazhdon të bëjë siç do vetë. Xhemre bëhet gati të flasë dhe t’i tregojë për birësimin por ndàlohet. Ajo shkon pranë Defnesë në pishinë për t’i kërkuar të mos vazhdojë më por Defne nuk dëgjon.

Duke vazhduar shumë më réndë poshtérimin ndàj Xhemresë, Defne e hédh atë pabésisht në pishinë. Në atë moment, Xhemreja nxéhet shumë dhe nuk duron më. Ajo i thotë se është e birësuar së bashku me Serkanin dhe janë gënjyer gjatë gjithë jetës nga Nazani. Defne péson një trònditje dhe hídhet vetë në pishinë për të téntuar vràsjen e Xhemresë. Për fatin e kësaj të fundit, në momentin e duhur vjen Serkani me Ejlylin.

Ato shpëtojnë Xhemrenë nga duart e Defnesë dhe Serkani kërkon shpjegim të menjëhershëm nga e motra. Defne nuk thotë asgjë konkretisht veçse përsërit fàktin që Xhemreja i ka folur réndë. Xhemreja nuk i tregon të vërtetën as Ejylit. Me të shkuar njëra në shtëpi dhe tjetra në jétimore, ato mbajnë mendjen në të njëjtën temë. Nga njëra anë Defne fillon t’i bëjë pyetje të çùditshme Nazanit, e nga ana tjetër Ferideja merr në pyetje Xhemrenë.

Ferideja, tashmë e kthýer në punë, ka ardhur edhe më fuqíshëm se përpara. Ajo ka kërkuar nga zonja Hedije që ta lajmërojë kur të shikojë që Nazani po viziton drejtoreshë Nerimanin. Hedija shikon që në tryezën e Nerimanit ndodhet një zarf i mbùshur me para, dhe përballë saj qëndron Nazani. Ajo lajmëron Feridenë e cila mbërrin në kohë para se të fshéhën paratë. Nazani justifikon situatën duke thënë se ato para i ka dhuruar për jétimoren, dhe kështu i ikin nga duart Nerimanit.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*