Lule të Vetmuara/ Nazani mëson vendin e parave

Kemali hyn në dhomë dhe fillon të sùlmojë vajzat për t’u làrguar nga Mesude por gjen kundérsùlm nga ato. Të gjitha e akùzojnë për zhdùkjen e Ejlylit dhe i kërkojnë me ngùlm që t’u tregojë se ku është, por më kòt. Mes tyre hyn polícia dhe Kemali ténton të ankòhet për vajzat. Para tij flet Ferideja e cila i tregon se e bëjnë fàjtor për Ejlylin dhe këtë mund ta déshmojë edhe Mesudeja. Ajo aprovon fjalët e Feridesë dhe polícia dërgon Kemalin në komísaríat. Megjithatë, pavàrësisht përpjékjes së polícëve, ai nuk pranon asnjérën akùzë.

Në komísaríat po présin edhe Ferideja me Toprakun e gjithë vajzat. Atyre nuk u ndàlojnë lòtët duke menduar se në çfarë kushtesh mund të jetë tani Ejlyli. Polícët ndërkohë e besojnë se Kemali ka gisht në zhdùkjen e Ejlylit por nuk kanë asgjë në dorë për ta vértetuar. Edhe pasi shpërndàhen për të shkuar secili në shtëpinë apo konviktin e tij, mendja u rri në të njëjtin vend. Nga ana tjetër, Ejlyli ka filluar të hùmbasë tërësisht fòrcat nga mùngesa ujit dhe ushqimit. A do ia dalë ajo?

Sakaq, Nazani me Defnenë i qëndrojnë tek koka tezes së sëmùrë në spítal. Defnesë i intereson vetëm që ajo t’u tregojë vendin e parave ndërsa Nazani është e shqétësuar me gjithë zemër. Në një moment kur nuk është prezentë Defneja, tezja hàp sytë, i tregon Nazanit vendin e parave dhe mbýll sytë njëherë e përgjithmonë. Ajo vdés në duart e Nazanit dhe kjo e fundit mërzítet shumë. Defne çméndet nga mérzia që mbétën pa para por megjithatë Nazani nuk i tregon se tezja foli.

Teksa të gjithë vàjtojnë Ejlylin, Xhemre kujtohet për Byshren dhe Metinin. Ajo i kërkon Serkanit që t’i shikojë nganjéherë fëmijët dhe ai shkon të kujdéset për ta. Ndërsa për Songylin dhe Gynejin, janë mblédhur sërish Zehra me Selinin, nënën e Gynejit. Ajo e fríkëson Selinin duke i thënë se nëse nuk do jenë të shpejtë, atëherë një ditë do zgjohet dhe do e ketë Songylin nuse. Pràndaj, Selini pranon të jetë pjesë e planit edhe pse Gyneji mund të léndohet nga Sadullahu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*