Lule të Vetmuara/ Nazani fut Ekremin në bùrg

Banu dhe Mesude përgatiten që në mëngjes herët për të dërguar ushqimet në kolegjin e vajzave, si rrugë për të fituar një vend pune në atë shkollë. Plani hàkmarrës i Kemalit u arrit dhe si pàsojë, të gjithë fëmijët që provuan ushqimin, përfùnduan në spítal. Mesude dhe Banu e mësojnë këtë kur mbërrijnë në shtëpi. Banuja dýshon për Kemalin por Mesude i tregon se po atë mëngjes, ai i pròvoi ushqimet.

Ndërkohë, Nazani jo vetëm nuk àrriti të bíndte Ekremin por edhe u dhùnua nga ai. Duke qenë e vetëdijshme se jo vetëm bashkëshorti saj i ndjerë por edhe ajo vetë i kanë vjédhur pasùrinë Xhemresë, ajo e kupton se kércënimi Ekremit është me shumë bazë. Ndaj, bíe pre fillimisht dhe prànon të martohet. Vendímin e ndàn edhe me fëmijët, të cilët reàgojnë shumë kéq.

Megjithatë, duket se pranimin e ka bërë vetëm për të dalë nga situata ku ndodhej me të në shtëpi. Nazani ka një plàn tjetër, për të cilin nuk i tregon askujt. Ajo shkon tek Xhemreja, në jétimore. Gjéndja e saj fizike është si mos më kéq, ndàj vàjzat ndjejnë kéqardhje dhe prànojnë ta dëgjojnë. Kështu, Xhemre mëson se ajo është tràshëgimtare e pàsurisë që babai saj ka lënë për të.

Por plàni Nazanit nuk është aq i pàstër sa duket në sytë e të tjerëve. Ajo fshéh një shumë të madhe pàrash më vete, sërish duke i ngrénë padréjtësisht nga pasùria Xhemresë. Ajo ménjëherë shkon në shtëpinë e Ekremit, fshéh para në sallonin e tij, e fílmon teksa ai e dhùnon dhe e kércënon haptazi. Më pas e dénoncon në polici dhe Ekremi bíe në bùrg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*