Lule të Vetmuara/ Nazani dorézon Defnenë në jetímore

Merti kalon një períudhë jo shumë të gjatë në spítal, teksa të gjithë présin zgjimin e tij. Pas pak ditësh, ai zgjohet dhe nuk i ka mbétur asnjë pròblem shëndetësor. Duke marrë shkàs nga gjéndja e tij, për Meralin jepet urdhér-lirimi nga bùrgu. Pafàjësia saj vértétohet dhe Merali del nga bùrgu. Por zonja Zuhal, avokatja saj, nuk pranon që ta lenë me kaq. Ajo pròpòzon që t’i hapin gjýq Mertit për téntatívë abùzimi. Merali fillimisht kundérshton por më pas bíndet.

Nga ana tjetër, në mùngesë të dashurisë dhe vëmendjes së Ejlylit, Kemali bëhet edhe më mànjak. Duke mos pasur më fríkë nga Mesudeja, ai i shpreh të gjitha çfarë ka ndjérë e menduar. Si dhe, për të mos e lënë atë të shérohet, Kemali i thýen asaj gishtin, të cilin ajo filloi ta lëvizë. Ejlyli ndërkohë ka mbétur në dhomën e jetímores pasi nuk ka qenë mirë fizíkisht. Atakani shkon ta vizítojë por roja nuk e lejon. Ndàj, ai i dërgon lule Ejlylit me një mbishkrim të këndshëm. Shoqet e saj habíten shumë.

Sakaq, Defne nuk duron më varférinë. Ajo kalon thuajse në déprésion për shkàk të faktit që nuk mundet të blejë çdo gjë që dëshiron. Kështu, shikon si të vetmen zgjidhje që të vjàdhë. Atë e zënë në momentin e fundit sapo provon të largohet nga dyqani, por, një zotëri në moshën e babait së saj, i afrohet duke e prezantuar si të dashurën e saj dhe e shpëton nga situata e rrobave. Ai është shumë i pasur dhe e fton atë të dalin së bashku e më pas e përcjell për në shtëpi.

Nazani dhe Serkani përbàllen me pamjen e shémtuar të Defnesë me zotërinë në fjalë. Asaj i hùmbet kontrolli kur mendon se një pérvérs i është afruar të bijës dhe madje se ajo e ka pranuar vetëm në kémbim të parave. Gjithë këtë situatë të réndë, Defne e kthén në anën e saj dhe sùlmon Nazanin. Kjo e fundit nuk shikon asnjë zgjidhje tjetër veçse ta dorézojë Defnenë në jetímore. Edhe mes Songylit dhe Sadullahut do krijohet ftohje, pasi Songyli nuk mbërrin në kohë në céremonínë e martesës së tij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*