Lule të Vetmuara/Nazani bëhet një me Zehrën

Zehra i mèrr frènat në dorë në vilën e Kaderit, duke qenë se Kaderi vetë është shumë naive dhe bìe prè e çdo gjëje. Tashmë ajo ndihet si në shtëpinë e saj, ndaj nuk mèrr lèje për asgjë. Së bashku me të bijën, Sedefin, ato ndèzin muzikë në oborr, teksa pjèkin mish në zgarë. Fillimisht, Nazani nèvrikoset së tepërmi nga era dhe nga zhùrma, ndaj dhe del jashtë me të shpèjtë, për të krìtikuar Zehrën dhe për ta bërë të ndàlojë. Përveç Nazanit dhe Defnesë, aty shkòn edhe Ezhderi me Maxhidenë, me po të njèjtin shqètësim si Nazani.

Defneja, sapo shìkon Ezhderin, fìllon t’i flàsë atij, duke ùlur krènarinë e saj në tokë. Ezhderi nuk ka àspak intères ndaj është tèrësisht indìferent. Këtë sjèllje, Nazani e urrèn dhe i vjen shumë rèndë, prandaj, për inàd të Ezhderit, bàshkohet me Zehrën. Ajo rindèz vetë muzikën dhe fillon të kërcejë me Zehrën, vètëm për të acàruar Ezhderin që i ùli të bijën. Nga ana tjetër, e dashura e vajzave, Hedoshi, ka punuar aq shumë dhe aq gjatë, sa tashmë trupi saj nuk mund të përbàllojë që ajo të pùnojë, sado pak dhe sado lehtë qoftë ajo punë.

Doktori e ka ùrdhëruar të màrrë menjëherë règjim shtrati, ndrýshe mund të rrèzikojë paràlizimin. Pranë saj shkon Ferideja, për t’u mùnduar ta bëjë të ndìhet më mirë, edhe pse puna ka qenë mòtivi vetëm i jetës së Hedoshit. Sàkaq, Songyli sërish del kùndër Gynejit, duke bërë mendjen e saj. Edhe pse Gyneji i ka kërkuar me shumë ngùlm që të mos punojë për sa kohë që është shtatzënë, Songyli sërish ka aplìkuar për punë. Për ta qètësuar Gynejin, ajo i premton se në momentin e parë që do ndjèjë lòdhje të madhe, do tèrhìqet nga puna.

Ndërsa vajzat e tjera, kanë gjètur një hýrje apàrtamenti, me shumë intères për ta. Të gjitha së bashku shkojnë ta shìkojnë, por pronari i shtëpisë, një xhaxha i dashur, kërkon që të kenë edhe një ndërmjetës ato vajza, duke qenë se janë shumë të reja. Për këtë, ato i kërkojnë nder mësues Toprakut, i cili shprehet i gatshëm për t’iu gjèndur pranë vajzave. Në mbrëmje, Merali ndryshon sìtuatën që është bërë paksa monòtone, sepse acàron Gynejin teksa bën pròva për lëndët e saj muzikore, në universitetin e arteve.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*