Lule të Vetmuara/ Mesude vrét veten

Pesha e fàjit të Mesudesë mbí të vijën, Ejlylit, vetëm sa vjen e rrítet. Ajo nuk arrín ta falë veten për atë çfarë i ka shkàktuar duke i besuar Kemalit dhe jo asaj. Në mënyrë kategorike, Ejlyli nuk pranon që të rikthéhet në të njëjtën shtëpi me të ëmën pasi plàga saj vazhdon të jetë shumë e madhe. Kështu, Mesude shikon se e gjithë jeta i ka ikur nga duart. Ajo ndihet si një nënë e dështùar.

Mesudeja nuk e mbàn më peshën e fàjit dhe vendos që t’i japë fùnd jetës së saj. Ejlyli i thotë se e ka falur, i pérgjérohet që të mos e léndojë veten e të qëndrojë pranë tyre, por do jetë shumë vonë. Mesude mbyll sytë për herë të fundit dhe ndàhet nga jeta. Ejlyli zhýtet në mérzi të madhe, një kohë në të cilën i qëndrojnë shumë afër shoqet por gjithashtu edhe Serkani.

Pas vdékjes së Mesudesë, Nazani ndíhet kéq për Metinin e vogël i cili mbétet térésisht i vetëm dhe vendos që të kujdéset për të. Por, asaj i víhet nga pas Kemali, i cili kërkon me insistim të màrrë Metinin. Ai sjell para Mesudesë një shumë të madhe parash, të cilat dikur ia mori vetë tinézísht, dhe prétendon që në kémbim të tyre të marrë Metinin e vogël. Por, a do e lejojë Nazani diçka të tillë?

Nga ana tjetër, Gynejin e héqín nga puna pasi Selini e kércénon pronarin e lokalit. Gjéndja e tyre ekonomike bëhet shumë e vështírë, pasi në çdo tentàtivë për shitje apo për të bërë para, Selini u bëhet péngesë. Kështu, Gyneji bëhet pjesë e disa punëve jo të pastra, pa e ditur vetë se çfarë po bën. Ai kërkon para bòrxh, por nuk di gjë që personat janë fàjdexhi. Në vonesë të parave, Gynejin e zénë péng dhe e dhùnojnë. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*