Lule të Vetmuara /Mesude dénòncòn Kemalin në políci

Ejlyli téntoi t’ia mbàthte nga Kemali dhe në një farë mënyre ia arriti por ende pa u làrguar mjàftueshëm, ajo u kàp sërish nën presíonin e àrmës që Kemali mbànte në dorë. E rikthýer sërish në kafàzin ku mbàhet si skllàve, Ejlyli hùmbi çdo shpresë se ndoshta një ditë mund të shpëtojë që aty. Nga ana tjetër, Nazani përpíqet të nxjérrë ndonjë fjalë nga Mesudeja.

Kjo e fundit është zhdùkur nga Kemali, pa i treguar askujt. Vajzat arrijnë të bëjnë një plan të vogël me ndihmën e Byshrës, pasi Kemalit i doli një fjalë e pakontrolluar nga goja, nga e cila vajzat nxòrën shumë. Byshra u jep ndihmën finale dhe ato e gjejnë se ku ndodhet Mesudeja. Duke komunikuar me sy, ato marrin aprovimin nga Mesudeja se Kemali ka gràbitur Ejlyli.

Kështu, bëjnë dénoncímin në políci. Kemali arréstohet dhe mbàhet gjatë nën pyetje por nuk flet dhe nuk pranon asgjë edhe pse polícët kanë fituar bíndjen e tyre se ai është fàjtor. Por, edhe pse e lirojnë nga komísaríati, ato i vendosin një person mbràpa për ndjékje, që të mùnd të gjejnë se ku ndodhet Ejlyli. Kemali arrin ta kuptojë dhe nuk shkon fare tek Ejlyli.

Këtë pérgjegjési, ia lë Mesudesë, duke e fàjësuar për vdékjen që do i vijë të bijës teksa ajo qëndron e vetme, pa ushqim dhe pa ujë, në mes të híçit, e ndrýrë në një kàfaz. Me t’u kthýer në shtëpi, Mesudeja fillon të përmirësohet. Ajo ndihet shumë e fuqíshme në trup dhe pàralíza saj e përkohshme thuajse i ka kaluar tërësisht. Duke u betuar për hàkmàrrje, ajo thér me thíkë Kemalin. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*