Lule të Vetmuara/ Mesude rrezíkon jetën e Kemalit dhe Ejlylit

Serkani dhe Xhemreja rrezíkojnë shumë jetët e tyre sa kohë janë në gròpën e llàçit por për fatin e tyre të mirë dhe me ndihmën e rastësorëve, arríjnë të shpëtojnë. Me të dalë që aty, ato përqàfojnë fòrt njëri-tjetrin dhe duke iu gëzuar fatit, vendosin që të shkojnë në políci të dénòncòjnë Kemalin. Tashmë, mbí këtë të fundit réndojnë akùza tepër të rénda. Në komisariat ndodhen edhe Ferideja me Toprakun, të cilët nuk duan të krítíkojnë Xhemrenë në momente kaq të vështíra.

Nga ana tjetër Mesude ka fshéhur nga Kemali përmirësimin e shëndetit të saj dhe është ngrítur në këmbë sa për ta lénduar atë. Ajo e pyet për vendodhjen e Ejlylit por Kemali vetëm tàllet me gjendjen e Mesudesë. Për këtë arsye, kjo e fundit e plàgos shumë réndë atë, duke mos pasur àspak mëshírë. Ajo e gòdet disa herë radhazi me thíkë, duke e lënë pa ndjénja në tokë.

Këtë, Mesudeja e ka bërë nga mérzia e të bijës por ka hàrruar të mendojë detajin shumë të rëndësishëm që Kemali është i vetmi person që e di vendndodhjen e Ejlylit dhe nëse atij do i ndodhë diçka, atëherë Ejlyli zyrtarisht do vdésë nga mùngesa ujit dhe ushqimit. Gjatë kësaj kohe, Ejlyli është rénduar shumë më tepër. Asaj i është zbàrdhur fytyra dhe i është fíkur shikimi. Tashmë Ejlyli mendon se çdo gjë ka mbàruar dhe ajo nuk do dalë àsnjéherë që aty.

Sakaq, Zehra, në sytë e Songylit dhe Gynejit është një person i papércaktuar. Ato nuk dinë të thonë nëse ajo është negàtive apo është pozitive, pasi shpesh e shohin në veprime gjoja sakrífíkuese për të mos ndàrë dashurinë ‘Songyl-Gynej’. Ajo bën çmosin që ato të dy të takohen paksa fshéhurazi si dhe të flasin ndérmjet telefonit të saj apo të Sedefit. Qéllími i vetëm i Zehrasë është paraja.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*