Lule të Vétmuara/ Mesude déshton fëmijën dhe paralízohet

Xhemili, ish bashkëshorti i Zehrës i cili do hyjë tínëzisht në shtëpinë e Sadullahut kur ai nuk është aty, do plàgosë Gynejin. Ky i fùndit, i doli para àrmës për të mbròjtur Songylin, dashurinë e jetës së tij. Nëna e Gynejit i nxjérr gjithë nérvat dhe mlléfin tek Songyli, aq sa madje e gòdet. Selini ia ndalon Songylit  të tàkojë Gynejin por ajo  e gjen mënyrën. Songyli gatuan byrek në mensë, vetëm për të.

Sakaq, Ferideja është shumë e lumtur me Toprakun dhe nuk ngòpet duke kaluar kohë me të. Por, pavarësisht dëshirave të tyre, ato janë të prívuar nga nënat të cilat i kanë shumë kritíkuese dhe kérkojnë të vendosin për ta, ndaj ende nuk janë martuar. Por ato të dy vendosin të mos présin më. Ferideja i jep làjmin vajzave dhe ato të gjitha së bashku, organizojnë natën e Kënasë, tërësisht surprízë.

Nga ana tjetër, për herë të parë pas shumë kohësh, vajzat do kenë një ftòhje mes tyre. Kësaj rradhe bëhet fjalë për Meralin e cila zhgénjen shoqet e saj. Fíksimi saj pas Mertit vetëm sa vjen e shtòhet, aq sa ajo e hùmbet kontrollin shpesh në klasë dhe bëhet xhéloze kur ai provon të bisedojë me Songylin. Kjo e fùndit dhe gjithë të tjerat e mësojnë pëlqimin e Meralit dhe zhgénjehen shumë nga ajo.

Sakaq, Mesudeja po përjéton një shtàtzani të padëshíruar. Ajo ténton të héqë bebenë por doktori nuk e léjon pa firmën e babasë së fëmijës, Kemalit. Ndaj, Mesudeja shikon si të vetmen zgjidhje që të bëjë çdo gjë kundér këshillave të doktorit, që të arrijë të déshtojë. Duke mbajtur pesha e duke bërë punë të rénda, ajo rrézohet nga shkallët dhe hùmbet ndjenjat. Përveç fëmijës, ajo ka hùmbur edhe çdo aftësi lëvizjeje dhe të folure.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*