Lule të Vetmuara/Merali léjon Zehrën t’i shkàtérròjë shoqërinë

Lajmi në gàzetë nga gjyshi i pasur që kérkònte mbesën e bràktisur në jétímore, mori dhénë shumë shpejt. Me shumë këmbëngùlje, Zehra dérgoi Meralin pranë të moshùarit. Gàbimísht, Merali hyn në dhomën e tij. Gjyshi Sadri është shumë në moshë dhe  i paràlízuar në trup, por mund të flasë. Sapo shikon Meralin, ai péson një shkéndijë që e kthén pas tek biri tij i ndjérë. Ai shpréhet se Merali ka idéntik sytë e të birit dhe i dha të njéjtën ndjési si djali. Sadri urdhëron të ndàlòhen kérkimet pasi ai e ka gjétur mbesën.

Merali nuk dëshiron që ta entùzíasmojë më kòt dhe i kérkon që të bëjnë një analizë ADN-je por Sadriu është mëse i bíndur, ndaj nuk prànon. Pranë tij ndòdhet bashkëshòrtja, një zonjë e re që qëndron me të vetëm për hir të pàràve, duke pritur me padùrim ditën që ai do vdésë. Por, Sadriu véndos të rikùpérojë kohën e hùmbùr me Meralin, si dhe mùndësitë e saj në jetë. Pasi Merali nuk prànon të shpërngùlet menjëherë pranë tij, ai i dërgon një limùzinë në jétimòre, me të cilën Merali dhe shoqet shkojnë e vijnë në shkollë.

Kjo nxit një xhélòzi dhe mllef më të madh tek Defne dhe Alejna. Defne kérkon déshpérimisht nënën e saj bíòlògjike, vetëm me shprésën që ajo mund të jetë shumë e pàsur dhe mund ta nxjérrë Defnenë nga vàrféria ku ka rénë. Kështu, Alejna i jep méndímin që njòftimin e saj ta pòstojë në rrjéte sòciale, që të lidhet më shpejt me nënën e saj. Pavarësisht se sa shumë i lutet Nazani, Defne ashtu bën. Në një moment të caktùar, dikùsh i pérgjigjét atij mesazhi, duke thënë se është nëna saj.

Defne shkon në takim me shumë eùfòri dhe lùmturi, por përbàllet me përqéshjen e Alejnës. Ka qenë vetë Alejna ajo që i ka dërgùar mesàzhin Defnesë për t’u tàllùr me të. Por, për fàtin e Defnesë, pranë ndòdhet një gàzetar, me anë të të cilit, do bëjë një ràpòrtàzh për ta kërkuar realisht nënën e saj. Sakàq, me anë të një letre të lënë nga djali i Sadriut, Merali mëson se vajza e kërkuar, është Kaderi, dhe jo ajo vetë. Menjëherë mérr t’ia thotë Kaderit, por Zehra e ndalon rreptësisht, duke u bërë shkàktàre e shkàtërrimit të shoqërisë së tyre.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*