Lule të Vetmuara/Merali kérkon të béjë téstin e ADN-së

Limuzina në shkollë tërhéq vëméndjen e gjithë nxënësve, dhe jo vetëm. Veçanërisht, Defne dhe Alejna janë ato që thuajse shpérthéjnë nga xhélòzia që këtë lùks po e gëzojnë vajzat e jetimores, të cilat gjithnjë i kanë pòshtërùar dhe pérqéshur. Alejna méndon se ato e kanë vjédhùr gjëkùndi, por Merali u trégon se është bërë tràshégimtare e një pasurie shumë të madhe. Kjo bën Defnenë dhe Alejnën që të pésojnë një mérzitje gjatë gjithë ditës. Defne méndon që nëna saj bíòlògjike mund të jetë shumë e pasur.

Prandaj, gjatë gjithë kohës përpíqet për ide dhe rrugë që mund t’a lidhin atë me të shkuarën dhe me prindërit bíòlogjikë. Sipas këshillës së Alejnës, ajo duhet ta bëjë një njòftim si pòstim në rrjete sòciale, pasi kështu mund të lidhet më shpejt me familjen nga e cila vjen. Nga ana tjetër, Songyli mëson që Zehra i ka màrrë dhe shpénzuar paratë që Gyneji i ka lënë për t’u rregjistruar në pròvimin përfùndimtar për universitet. Zehra nuk ndihet aspàk në fàj, përkundrazi, e akùzòn Songylin që nuk e méndon më tepër fòshnjën që Zehra ka në bàrk.

Songyli méndon të kërkòjë para nga Merali dhe e telefonon atë, por më kòt. Ajo nuk arrin dot t’ia kërkòjë pàratë. Kështu, shkon në qendrën e rrégjistrimit dhe pàguan paratë vetëm për Gynejin. Ky i fundit, e pyet nëse i ka krýer pàgesàt e të dyve, dhe Songyli detýrohet ta génjéjë duke thënë se ‘po’.  Ndërsa vajzat e tjera, pas përfundimit të shkollës, shkojnë në vilën e gjyshit Sadri. Ato fillojnë të luajnë buzë pishinës, gjë që Maxhidesë nuk i pëlqen aspak, ndaj gjen ményrën për t’i përzénë.

Që aty, Kaderi takohet me Songylin. Kaderi véren që shoqja saj nuk është aspàk në formë, ndàj insiston që t’i trégojë se çfarë nuk shkon, dhe Songyli i trégon ngjàrjen me Zehrën si dhe çéshtjén e rrégjistrimit. Kaderi e krítíkon që nuk u ka kërkuar para atyre ose Meralit, por  Songyli i kérkon t’i prémtòjë që nuk do e flasë me askénd. Ndërsa Merali, nuk ndihet e qétë pa bérë téstin e ADN-së. Në shtëpinë e Sadriut, ajo insíston për ta bérë atë tést, por nuk arrin të marrë një pérgjigje kònfírmùese dhe kjo e stréson më tepër.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*